Всі «переваги» економії електроенергії канівчани відчуватимуть аж до березня

Всі «переваги» економії електроенергії канівчани відчуватимуть аж до березня

Незважаючи на те, що до порядку денного сесії Канівської районної ради, що відбулась 17 грудня 2014 року, було внесено близько 15 важливих питань, основну увагу в залі було приділено проблемі постійних аварійних відключень електроенергії в селах району та Каневі.

Криком душі поділився сільський голова Келеберди Юрій Розе, який наголосив, що через хаотичне та тривале вимикання світла серед місцевого населення спостерігається серйозна соціальна напруга. «Щодня люди сидять без світла по 9-10 годин, страждає побутова техніка, та головне – неможливо опалювати сільську школу – діти навчаються у холоді, хворіють…», – сказав Юрій Георгійович. Думку сільського голови підтвердили й місцеві жителі, які також прибули на сесію та привезли відповідного листа від громади.

Наболіле питання економії електроенергії у своїх виступах порушили й депутати районної ради Володимир Нікулін, Микола Фесенко, Володимир Пилипенко та інші, представляючи інтереси своїх виборчих округів. Вони висловили розуміння ситуації в країні, потреб чергового «затягування поясів», проте категорично незгодні з відношенням до людей, яких зовсім не попереджають про години відключень, їх кількість та частоту, не радяться стосовно оптимальних термінів вимкнень тощо.
Розділяє хвилювання народних обранців та звичайних канівчан і головний енергетик Канівщини – директор Канівського РЕМу Олег Ярошинський, якого було запрошено пояснити ситуацію.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Як не прикро, але маю повідомити, що вимушені жорсткі заходи по відключенню електроенергії триватимуть орієнтовно до березня, тож нам, як і всім українцям, слід запастись терпінням, – відзначив Олег Володимирович. – Нині вже розроблено та погоджено з міською та районною владою графіки вимкнень, тепер залишилось погодити в області. Відразу після затвердження графіки будуть оперативно доведені до відома місцевих жителів через ЗМІ та іншими можливими способами.
За словами керівника РЕМу, заходи щодо економії електроенергії передбачені на рівні центральних органів влади та доводяться до областей у вигляді планових показників. Так, зокрема, економія по всій Черкаській області має скласти 125 мегават, по Канівському району та м. Канів – 6 мегават при звичайному споживанні 17 мегават.

Прокоментував Олег Ярошинський і питання несправедливої вибірковості відключень, на що нарікають люди: «На сьогодні ми не відключаємо лінії, де розташовані котельні, здійснюється водопостачання. Стосовно ж так званої вибірковості, то вже розроблені графіки, за якими в місті не відключатимуться лише кілька вулиць. Всі будуть у рівних умовах».

Враховуючи думку жителів Канівського району, коментарі відповідальних осіб, депутатами районної ради було вирішено направити звернення до Президента України, Уряду та Верховної Ради з проханням врегулювати це питання в інтересах людей.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x