В «Обленерго» розповіли, кого не знеструмлюватимуть

В «Обленерго» розповіли, кого не знеструмлюватимуть

Вимушена темінь омине висотки, що мають понад 14 поверхів, медзаклади, котельні, насосні станції та в’язниці. Про це повідомив технічний директор «Черкасиобленерго» Анатолій Гончаренко в ефірі радіо «Рось». На підприємстві вже затвердили нові графіки аварійних відключень.

– Ми сьогодні робимо все для того, щоби якнайшвидше надати населенню погодинний графік відімкнень електроенергії із вказівкою адрес, – запевняє посадовець. – Також усе спланували так, щоби споживачів відключати через 4 години, а не через 2, як було досі. Дуже часто вони скаржаться, що без світла опиняються одні й ті ж. Але така специфіка аварійних відключень. Команду розвантажити мережі ми отримуємо з центральної диспетчерської та мусимо негайно виконувати. Ми ж є частиною всієї енергетичної системи України.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Найімовірніше, за словами енергетиків, такі аварійні відімкнення триватимуть увесь опалювальний сезон. Бо нині дефіцит електроенергії по країні становить 15%.

– Я особисто говорив із профільним міністром, аби вирішити цю проблему на рівні держави, – говорить голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – На мою думку, потрібно запроваджувати альтернативу аварійним відімкненням, а саме планові. Тоді не буде тієї ситуації, як зараз, коли впродовж дня вимикають одних і тих споживачів.
Свої пропозиції з Черкаської облдержадміністрації вже спрямували до Міністерства палива й енергетики України.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x