Податківці підписали меморандум про співпрацю з громадськими організаціями

Податківці підписали меморандум про співпрацю з громадськими організаціями

Головне управління Державної фіскальної служби України в Черкаській області підписало меморандум про співробітництво з громадськими організаціями: Територіальним відділенням асоціації платників податків України в Черкаській області й Асоціацією захисту сільгосптоваровиробників та розвитку сільських територій Черкащини. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Ми перші в України ініціювали на Черкащині й закріпили в меморандумі створення спільної комісії з громадськими організаціями-підписантами. Ця комісія розглядатиме спірні питання під час нашої співпраці з бізнесом, – зазначив начальник ГУ ДФС в Черкаській області Володимир Коломієць. – Ми відкриті, прозорі, готові надавати в рамках комісії керівництву громадських організацій і їхнім експертам документи для перегляду, оцінки й перевірки наших дій відносно кожного проблемного підприємства. Комісія може аналізувати всі штрафні санкції.

Володимир Васильович проінформував, що на 2 роки продовжено мораторій на перевірки всіх суб\’єктів господарювання контролюючими службами. Ця функція залишається лише у фіскальної служби та фінансової інспекції.

– Переважно здійснюватимемо роз’яснювальну роботу, бо розуміємо, що запроваджено багато змін у податковому законодавстві, – запевнив пан Коломієць. – Головне завдання на сьогодні – це продумування механізму контролю, де мають допомагати органи місцевого самоврядування. Адже відповідний відсоток від місцевого бізнесу надходитиме в їхні бюджети. Тому розраховуємо на велику відповідальність і порядність керівників органів місцевого самоврядування.
Передбачається, що за рахунок податку на нерухомість, зборів від продажу підакцизних товарів держава додатково отримає близько 40 млрд грн. А Черкащина, за словами головного податківця області, в бюджет додатково отримає близько 365 млн грн від запровадження нових податкових зборів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x