Поховали через два роки після загибелі: уродженець Катеринополя загинув під час боїв у Маріуполі

Поховали через два роки після загибелі: уродженець Катеринополя загинув під час боїв у Маріуполі

4 травня 2024 року поховали уродженця Катеринополя, 33-річного Олександра Анатолійовича Химиченка, який загинув у російсько-українській війні під час боїв у Маріуполі 1 квітня 2022 року.

Народився Олександр 20 лютого 1989 року в селищі Катеринопіль. Навчався у місцевій загальноосвітній школі №1, згодом − у Харківській академії внутрішніх військ МВС України.

Чоловік проходив службу в одній із військових частин Національної гвардії України в м. Кривий Ріг та займав посаду командира батальйону оперативного призначення. Брав участь в АТО/ООС.

За період служби у внутрішніх військах МВС України захисник був нагороджений медалями «За відмінну службу», «За 10 років сумлінної служби», «За 15 років служби в МВС України» та «Перемога за нами». За оборону маріупольського напрямку під час проведення АТО − відзнакою Президента України – медаллю «За участь в антитерористичній операції», нагрудними знаками «Внутрішні війська України», «Ветеран війни-учасник бойових дій», відзнакою Ради національної безпеки і оборони України. Загинув Олександр 1 квітня 2022 року під час вуличних боїв у Маріуполі.

У травні 2024 року наказом командувача Нацгвардії України військовослужбовцю Олександру Химиченку присвоєно посмертно військове звання полковника.

Поховали захисника 4 травня 2024 року в місті Кривий Ріг, де він проживав разом із дружиною та дітьми.

 

За інформацією Катеринопільської громади

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x