На Черкащині три лікарні передають на місцеве фінансування

На Черкащині три лікарні передають на місцеве фінансування

Дві лікарні на Смілянщині та одну на Христинівщині планують передати на фінансування з державного до місцевих бюджетів (відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік»). Йдеться, зокрема, про Державний заклад «Відділкова лікарня станції імені Тараса Шевченка» (348 посад), ДЗ «Спеціалізована медико-санітарна частина № 14» (276,25 посад), які розташовані в Смілы, та «Вузлова лікарня станції Христинівка ДП «Одеська залізниця» (145,25 посад). Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Щоб урегулювати питання фінансового забезпечення переданих установ охорони здоров’я, їх подальшого утримання та попередження виникнення соціальної напруги серед працівників цих закладів, в ОДА провели нараду за участі заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Віталія Коваля, керівництва районів, медичних закладів, фінансистів.

Детально розглянули безпосередній механізм передачі лікарень на місцеві видатки, питання можливої оптимізації, виплати зарплатні працівникам зазначених установ, зменшення кількості ліжкомісць у лікарнях тощо.

– Із метою попередження масового звільнення людей пропоную керівництву Сміли розглянути можливість створення на базі однієї з лікарень Центру первинної медико-санітарної допомоги, й таким чином зберегти робочі місця, – сказав заступник голови Віталій Коваль.

Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації було доручено проаналізувати роботу зазначених закладів та надати пропозиції щодо їх реформування й реорганізації; підготувати пакет документів для розгляду на сесіях місцевих рад щодо передачі установ у комунальну власність до сфери управління відповідних територіальних громад.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x