Валентині Коваленко мстять за виступи проти земельної корупції

Валентині Коваленко мстять за виступи проти земельної корупції

Про це заявила голова Черкаської обласної ради під час прес-конференції, яку Валентина Коваленко зібрала в зв’язку з неправдивою інформацію, що на днях з’явилася в деяких ЗМІ. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Сайти «Газети по-українськи» й УНН повідомили про те, нібито я видала розпорядження чи рішення про відправлення переселенців на Схід. Ця інформація й змонтоване відео – сфальсифіковані, трактовані таким чином, щоб дискредитувати мене як голову обласної ради. До речі, голова обласної ради ніяких рішень не приймає, це робить сесія, – зазначила Валентина Михайлівна. – Ще 14 грудня минулого року я висловила свою позицію на координаційній раді при голові обласної державної адміністрації стосовно тих переселенців, які на теренах Черкащини вели аморальний спосіб життя, принижували гідність українців, посягали на очорнення імен наших національних героїв, намагалися здійснювати наругу над пам’ятниками. Такі скарги надходили від багатьох жителів Черкащини. Тому я відреагувала, що таких переселенців треба було б відправляти назад, нехай би захищали свою країну, відбудовували Дебальцеве, Слов’янськ, як це роблять наші чоловіки на Сході.

Валентина Коваленко обурюється, що неправдива інформація прозвучала так, нібито ця нарада була днями й голова облради змушує всіх переселенців повертатися на Схід. Вона дивується, що про неї останнім часом зацікавилося інформаційне агентство «УНН», яке раніше її зовсім не помічало. До того ж, як повідомила голова облради, нещодавно в Білозір’я, де вона живе, приїжджала машина з перебитими номерами, невідомі цікавилися, де її будинок, розпитували про статки тощо. А ще задіюють хворих жінок, які ходять поміж людьми й дискредитують пані Коваленко.

– Це не лише містечкові розбірки, а досить серйозна інформація, яка провокує політичний конфлікт, – вважає Валентина Михайлівна. – Бачимо, як активно елементи гібридної війни проникають уже в центральні та західні області. Мене турбує те, що звинувачують, нібито в нас якесь упереджене, непримиренне ставлення до переселенців. Це неправда.

Валентина Коваленко додала, що влада Черкаської області чи не найкраще в Україні дбає, щоб людям, які потерпають від війни, в яких зруйноване житло, створити якнайкращі умови. Однак вона розуміє, що пошук компромату на неї зовсім з іншої причини.

– Я досить серйозно стала на позицію наших громадян, захищаючи їх від тих корупційних схем, які діють у земельній сфері. У більшості районах добросовісні фермери чекають тривалий час, щоб зареєструвати документи в Держземагентстві, зате іншим, грошовитим мішкам, вдається робити це дуже швидко, – каже Валентина Коваленко. – Так само відбувається перерозподіл підприємств, зокрема декому хочеться прибрати до рук підприємства комунальної власності. Коваленко цього не дозволяє. І, напевне, це багатьом не подобається. Тож неправдива інформація – це реакція на мою позицію, своєрідна помста за мої виступи проти корупційних схем. Але я продовжуватиму захищати інтереси людей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x