Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції на Чорнобаївщині вчетверо нижчий, ніж середній по області

Рівень захворюваності на гострі кишкові інфекції на Чорнобаївщині вчетверо нижчий, ніж середній по області

Протягом 5-ти місяців цього року ситуація з інфекційних захворювань в Чорнобаївському районі залишалась відносно благополучною, без ускладнень та спалахів. Загальний рівень захворюваності гострими кишковими інфекціями в районі в 4 рази нижче від обласного показника (21,5 на 100тис.населення проти 82,2 по області). З числа гострих кишкових інфекцій зареєстровано лише 4 випадки захворювань сальмонельозами, гастроентероколіти виявлені у 7 осіб. Серед захворілих – 77% діти. З підозрою на гострі кишкові інфекції було госпіталізовано 20 хворих з 16 населених пунктів. Проте занесення інфекцій в дитячі садки і школи та поширення їх в дитячих колективах не допущено. Всі випадки захворювань носили спорадичний характер, не пов’язані з споживанням продуктів з торгової мережі чи закладами громадського харчування.

Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

Інформацію щодо проведення медичними закладами району заходів з профілактики виникнення інфекційних захворювань, організацію вакцинації та забезпечення необхідними вакцинами для щеплення населення – донесла до присутніх головний лікар КЗ «Чорнобаївський ЦПМСД» Любов Тарасенко.

Після розгляду питань порядку денного наради очільник району Сергій Джоболда дав доручення забезпечити постійний жорсткий державний ветеринарний нагляд за продуктовими ринками, зокрема якістю риби та рибопродуктів з південних регіонів України та проведення ветеринарно-санітарної експертизи інших продуктів, що реалізуються на ринках і торговій мережі району, забезпечити водопостачання населення питною водою гарантованої якості, а також контроль за якістю продуктів харчування в навчально-виховних та оздоровчих закладах.

Він наголосив на необхідності приведення госпітальної бази у готовність для надання медичної допомоги можливим інфекційним хворим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x