Золотонісця підозрюють у скоєнні 29 крадіжок розподільчих кабелів

Золотонісця підозрюють у скоєнні 29 крадіжок розподільчих кабелів

Правоохоронці затримали чоловіка, який вчиняв крадіжку розподільчих кабелів. Загалом на його рахунку 29 епізодів, його дії слідчі кваліфікують за статтею 185 Кримінального кодексу України. Про це Нова Доба дізналася від СЗГ УМВС України в Черкаській області.

Від дирекції одного із підприємств міста протягом двох місяців до Золотоніського міського відділу міліції надійшло ряд повідомлень про крадіжки розподільчих кабелів. Кожен раз на місця подій виїжджала слідчо-оперативна група райвідділу і вилучала речові докази.

Працюючи над розкриттям даних кримінальних правопорушень, працівники карного розшуку отримали інформацію, що в лісосмугу одного із сіл району на велосипеді постійно приїздить невідомий. Чоловік палить вогнище і обпалює дроти. Його опис співпав з описом чоловіка, який був постійним клієнтом одного із пунктів прийому брухту і приносив до них спресовані металеві жмути. В ході оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до даного кримінального правопорушення може бути причетний 37-річний житель міста Золотоноша. Підозрюваного було затримано на центральній вулиці міста та доставлено до міськвідділу міліції для дачі показів.

В міськвідділі затриманий зізнався у вчиненні крадіжок телефонного кабелю. Він пояснив, що в такий спосіб заробляв кошти на оковиту. Робив це в нічний час. Велосипедом їхав по вулицям міста і ножем зрізав дроти. Потім їхав в лісосмугу найближчого села, де обпалював кабелі, після чого здавав їх на брухт.

Як повідомив заступник начальника Золотоніського міського відділу міліції Юрій Лугін, чоловікові оголошено про підозру та обрана міра запобіжного заходу – підписка про невиїзд. За даним фактом слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Триває слідство.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x