200 тис грн планують виділити на ремонт доріг у Дубіївці

200 тис грн планують виділити на ремонт доріг у Дубіївці

Кошти будуть використані на ремонт дорожнього покриття вулиць Шевченка, Богдана Хмельницького та Перемоги. Про це сьогодні керівника району повідомив сільський голова Микола Коваленко. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.
Нагадаємо, у п’ятницю на особистий прийом громадян до Костянтина Омаргалієва звернувся житель с. Дубіївка з проханням посприяти у вирішенні питання ремонту дорожнього покриття по вул. Перемога, що веде до дитячого санаторію. Через тамтешні ями водії маршруток, відмовляються здійснювати перевезення громадян.

– Це дорога Служби автомобільних доріг, відтак раніше сільська рада не мала права її ремонтувати, оскільки це розцінювалося б як нецільове використання коштів місцевих бюджетів, – зазначає сільський голова Микола Коваленко.
Нагадаємо, 2 червня Верховна Рада внесла зміни до деяких законів України щодо співфінансування ремонту й утримання доріг державного значення. Згідно з цими змінами, органам місцевого самоврядування надали право здійснювати капітальний ремонт вулиць і доріг населених пунктів та інших шляхів, які є складовими доріг державного значення, за рахунок коштів місцевих бюджетів.
– Вже проведені перемовини із сільськими головами Вергунів, Руської Поляни, Свидівка, Білозір’я, які виступають ініціаторами ремонту доріг державного значення, які проходять по території населених пунктів, – наголошує начальник філії «Черкаський райавтодор» Віктор Алілуйко.

– Сільські ради готові виділяти кошти на ремонт доріг державного значення. Оскільки у законопроекті йдеться про ремонт цих доріг на умовах співфінансування, то ми, зі свого боку, порушуватимемо це питання перед Службою автомобільних доріг, – пообіцяв керманич району.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x