Найпоширеніша причина ДТП на Черкащині – перевищення швидкості

Найпоширеніша причина ДТП на Черкащині – перевищення швидкості

2 вересня в Управлінні ДАІ Черкаської області відбулася підсумкова робоча нарада за участю керівництва Управління ДАІ, начальників районних відділень та командирів стройових підрозділів Державтоінспекції області, на якій підвели підсумки роботи ДАІ Черкащини за останні вісім місяців. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба ДАІ Черкаської області.

Розпочинаючи нараду, в.о. начальника Управління ДАІ, підполковник міліції Олег Олександрович Ткаченко звернув увагу присутніх на те, що останнім часом на дорогах Черкащини зросла кількість дорожніх пригод та негативних наслідків від них.

Так, з початку року на території Черкащини зареєстровано 2181 дорожньо-транспортну пригоду з яких 432 ДТП з потерпілими. В наслідок цих пригод 77 учасників руху загинуло та 567 отримали різного роду травми.

Побільшало аварій в порівнянні з попереднім роком на дорогах Жашківського, Звенигородського, Катеринопільського, Тальнівського та Чигиринського районів.
Основними причинами скоєння автопригод з потерпілими залишаються перевищення швидкості – 82 випадки (майже 25% від загальної кількості), керування транспортними засобами в стані сп`яніння – 74 пригоди (22,1%), порушення правил проїзду перехресть – 42 випадки (12,5%). Найпоширенішими видами аварій також залишаються зіткнення – 174 випадки, або 40,8 % від загальної кількості, наїзд на пішоходів – 97, або 22,8 %, наїзд на перешкоду – 70, або 16,4 %.

Аналізуючи стан аварійності в області, правоохоронці звернули увагу також і на те, що найчастіше дорожні пригоди траплялися в вихідні та передвихідні дні тижня, а саме: в п`ятницю, суботу та неділю. Тому було прийняли рішення посилити увагу особового складу ДАІ та залучати до чергування та профілактичної роботи правоохоронців саме у ці дні.

Окремою темою наради стала профілактика дитячого дорожньо-транспортного травматизму, особливо в даний час, коли розпочався новий навчальний рік і діти пішли до школи. Тому начальникам районних відділень було наголошено на привернення уваги водіїв до неухильного дотримання правил дорожнього руху та проведення з ними профілактичних заходів роздавши їм листівки-пам’ятки. Адже, згідно статистики, з початку року на території Черкаської області трапилось 70 дорожньо-транспортних пригод в яких були травмовані діти, з яких 19 ДТП трапилось з вини самих дітей. Внаслідок цих ДТП 77 неповнолітніх було травмовано та 4 загинуло.

В ході обговорення результатів діяльності підрозділів ДАІ області Олег Ткаченко також звернув увагу керівників районних підрозділів ДАІ на зниження аварійності в місцях концентрації ДТП, на стан вулично-шляхової мережі на території нашого регіону. А також на те, що одними із пріоритетних напрямків діяльності Державтоінспекції залишаються контроль за безпекою пасажирських перевезень, незаконних заволодінь транспортними засобами, питання профілактичної роботи, щодо зниження дорожньо-транспортного травматизму та стан звернення громадян.

«Необхідно продовжувати змінювати негативне ставлення до працівників ДАІ з боку громади, щоб кожний учасник дорожнього руху вбачав у людині в міліцейській формі свого захисника і помічника. Для формування позитивного іміджу Державтоінспекції на ділі необхідно досягти того, щоб на дорозі всі були рівні перед законом. Вкотре наголошую, що давання та отримання хабара це злочин, за який передбачено покарання. Кожний факт спроби дачі хабара працівнику ДАІ за не притягнення до адміністративної відповідальності порушників ПДР повинен бути задокументований в установленому порядку з подальшим прийняттям рішення згідно чинного законодавства» – акцентував увагу присутніх керівник Черкаської ДАІ.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x