Радуцький прозвітував про зроблене за рік

Радуцький прозвітував про зроблене за рік

Олександр Радуцький розповів журналістам про зроблене ним на посаді секретаря міської ради за останній рік, акцентувавши, що, можливо, це – остання зустріч у такому форматі. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській міській раді.

– Очевидно, зустрінемося вже після виборів і, напевно, вже в іншій якості, – зауважив Олександр Романович на прес-конференції, відмовившись щось більше пояснювати з цього приводу. Оскільки, за його словами, хоче лишити інтригу.

Як секретар міської ради, Олександр Радуцький вважає справжнім досягненням для міста новообраний виконавчий комітет:

– Ми – єдине місто в Україні, де з 15 членів виконкому, 9 – представляють громадськість.

Серед зробленого за останній рік Олександр Романович акцентував на важливості проведення у грудні минулого року взаєморозрахунків на 47 мільйонів гривень, які врятували КП «Черкасиводоканал» від банкрутства. Аналогічна ситуація склалась і з КП «Черкаситеплокомуненерго», де завдяки втручанню секретаря міської ради вдалось підписати з НАК «Нафтогаз України» угоду про реструктуризацію боргу за використаний тепловиками газ. Таким чином, витягнувши наше комунальне підприємство з боргової ями.

Беззаперечним позитивом для міста, на його думку, є й прийняття цьогорічного міського бюджету, де серед іншого передбачені також кошти на капітальні видатки для галузей охорони здоров’я та освіти. Завдяки цьому вдалось зробити ремонти у медичних закладах, дитсадках та школах міста.

Торкнувся Олександр Радуцький і деяких житлово-комунальних проблем у Черкасах, які за його активного втручання нарешті вдалось зрушити з місця. Це, зокрема, вирішення питання із затопленням площі на розі вул. Смілянської та 30-років Перемоги (біля «Літака»). А також – тимчасової міської зливової каналізації по вул. Смілянської поблизу вул. Хоменка, яка більше відома, яка «озеро Ріца», де після завершення усіх робіт, з’явиться сквер.

Серед планів на майбутнє, Олександр Радуцький розповів, що вже дав доручення вжити заходів для виділення земельних ділянок по провулку Боженка (біля Першої міської лікарні) для учасників АТО. Там є вільна земля комунальної форми власності загальною площею у 30 тисяч квадратних метрів.

– Таким чином можна виділити 50 земельних ділянок по шість соток кожна для бійців АТО, – резюмував Олександр Романович. А також зауважив, що нині в Черкасах у черзі на отримання землі перебуває близько двохсот учасників АТО.

Водночас повідомив, що, відповідно до прийнятого напередодні рішення Черкаської міської ради, вже дав доручення до 30 вересня цього року завершити передачу нежитлової будівлі по вул. 30-річчя Перемоги, 24 з балансу департаменту соціальної політики на баланс департаменту економіки та розвитку.

За словами Олександра Радуцького, зазначена будівля колишнього дитсадка, яка тривалий час слугує прихистком для безхатченків, у разі проведення реконструкції може отримати нове дихання. Приміром, там може бути облаштовано житло для переселенців.

Переймається секретар міської ради і питанням відновлення нормальної роботи Асфальтобетонного заводу, який до того ж досі не виправив неякісно виконаний ним у минулому році ремонт дорожнього покриття та 13 міських автошляхах.

– Відповідно до запиту депутата Араіка Мкртчяна, має бути скликано наглядову раду ПАТ «Черкаський асфальтобетонний завод», у якому місто володіє 50% акцій. Потрібно з’ясувати, чому завод не усуває недоробки після торішнього неякісного ремонту черкаських доріг, – наголосив Олександр Романович.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x