Порфирію Демуцькому в Жашкові відкрили меморіальну дошку

Порфирію Демуцькому в Жашкові відкрили меморіальну дошку

19 серпня біля районного будинку культури відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Порфирію Даниловичу Демуцькому – лікарю за фахом, фольклористу, педагогу за покликанням, засновнику та організатору Охматівського хору – першого селянського хору в Україні.

У заході взяли участь керівництво міста та району, представники підприємств, установ, організацій, громадськість. Про це «Нова Доба» дізналася в Жашківській районній раді.

На початку заходу до присутніх звернулась заступник голови районної ради Катерина Ковтун, яка у своєму виступі наголосила, що переважна більшість народних пісень, записаних Демуцьким, зберігає і в наші дні велике художнє та пізнавальне значення. Кращі з них і нині продовжують жити в народному побуті.

Також з теплими словами до присутніх звертався міський голова Ігор Цибровський та директор Жашківського історичного районного музею Олександр Тютюнник, який коротко розповів про життєвий та творчий шлях Порфира Даниловича.

На будівлі Жашківського районного будинку культури, що носить ім’я Порфирія Демуцького, право відкрити меморіальну дошку надавалось: голові районної державної адміністрації Сергію Бойку, заслуженим працівникам культури України Івану Сухому, Володимиру Гребенюку та керівнику народного аматорського хорового колективу Жашківського РБК Віктору Дубику.

Гарним співом порадували присутніх колективи районного будинку культури.

Порфирію Демуцькому в Жашкові відкрили меморіальну дошку

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x