На Жашківщині дітям розповідали про професії

На Жашківщині дітям розповідали про професії

Літо триває, діти продовжують відпочивати та набиратися сил перед новим навчальним роком. У дитячих літніх таборах кипить робота по організації дозвілля школярів. До роботи вихователів долучаються й фахівці Жашківського районного центру зайнятості. Днями у дитячому закладі відпочинку «Джерельце», який розташувався на території Сорокотязької школи, проведено захоплюючу мандрівку у світ професій. Про це «Нова Доба» дізналася в Жашківському РЦЗ.

Під час заходу фахівці центру зайнятості Тетяна Опалат та Яна Рибак розповідали дітям про вимоги та особливості сучасного ринку праці. Спілкування проходило у невимушеній формі, легко та жваво. Також спеціалісти ознайомили дітей з розмаїттям професій, пояснили різницю між популярними і затребуваними професіями, між професією та посадою та роз’яснили, який зв’язок між професією і захопленням. Діти активно брали участь у конкурсах «Професія на букву», «Відгадай професію», «Абетка професій», «Пантоміма» та відповідали на цікаві питання та загадки.

Метою зустрічі було розширення поінформованості дітей про світ професій, надання профорієнтаційної допомоги у свідомому професійному самовизначенні через пізнавально-розважальні форми профорієнтаційної роботи; популяризації професій, які є актуальними на ринку праці регіону; формування в школярів свідомого ставлення до вибору професії. Допомога працівників центру зайнятості дітям стане у нагоді при визначенні майбутньої професії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x