У ЧНУ буккросери відсвяткували 5-й день народження

У ЧНУ буккросери відсвяткували 5-й день народження

Цікаво та яскраво відсвяткували свій п’ятий день народження буккросери читацького клубу «Freebook» ЧНУ ім. Б. Хмельницького у студентському кафе. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

Для своїх друзів та гостей свята учасники клубу організували літературні розваги. Усі охочі залюбки змагалися в конкурсах, відгадуючи літературних персонажів, та намагалися по очах упізнати улюблених письменників. У перервах між конкурсами гості могли послухати студентських бардів, зробити розпис хною від черкаських художників чи привідкрити таємничу завісу майбутнього в літературної гадалки-Наталки.

Команда клубу, а це студенти-редактори 1 та 3 курсу, презентувала присутнім свою нову концепцію щодо поширення у суспільстві ідеї, що «читати — це модно», ознайомила з новими правилами для учасників читацької спільноти. Кожний учасник клубу може всюди, де розташовані полички «Freebook», а це студентське кафе університету, ауд. 219 та 321 НК № 1, Наукова бібліотека ім. М. Максимовича, Шведське кафе «Fika», «НеКафе», гурток «Юні кореспонденти» (ЦДЮТ), КП «Черкасиводоканал» почитати книгу на місці або взяти з собою. Всі охочі можуть долучитися до спільноти буккросерів, варто лише зареєструвати книгу в групах клубу в соціальних мережах Vk (vk.com/freebookclub), Facebook (facebook.com/freebook.ua) та залишити її на поличці «Freebook».

– Мені як натхненнику цієї прекрасної ідеї популяризувати серед молоді читання приємно констатувати, що буккросинг у нас прижився, – повідомила керівник клубу «Freebook» Людмила Солодка. – Серед авторів, книги яких відпустили буккросери на наші полички – не тільки класики літератури, а й популярні сучасні українські автори: Світлана Пиркало, Ірен Роздобудько, Брати Капранови, Любко Дереш, Марина та Сергій Дяченки, Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Кузьма Скрябін; зарубіжні: Пауло Коельйо, Януш Вишневський, Харукі Мураками та багато інших. Взагалі з повним переліком ви можете ознайомитися, переглянувши наш каталог на блозі клубу (http://freebook-ck.blogspot.com/) та в соціальних мережах.

– «Freebook» – це не просто буккросинг-клуб; це команда людей, які прагнуть змінити нашу буденність; це команда людей, які прагнуть зробити Черкаси модним начитаним містом, в якому хочеться жити; це команда людей, з якою змінимося всі ми… НА КРАЩЕ, – стверджує студентка 1-Р курсу Анастасія Білокінь.

По-особливому привітала читацький клуб студентська рада університету. Керівник відділу з організації виховної роботи студентів Тетяна Зорочкіна подарувала святковий пиріг, який приготували майстрині кулінарної випічки студентського кафе.

У гарному товаристві зі смаколиками від студкафе та літературними веселощами від «Freebook» непомітно промайнув час. Але ніхто розходитися не хотів. На завершення організатори запропонували поборотися у творчому конкурсі за книгу Сергія Могилка «Цитати Сходу». Беззаперечним переможцем став голова студради університету Василь Дунаєвський. Усі присутні стали свідками справжньої театральної моно-вистави в його виконанні.

А новачки, хто щойно дізнався про ініціативи буккросерів «Freebook», ще на святі підходили з пропозиціями відкрити полички в студентських гуртожитках.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x