Золотоніську гімназію санепідемслужба закрила на карантин

Золотоніську гімназію санепідемслужба закрила на карантин

У період з 9 до 11 грудня в інфекційне відділення Золотоніської центральної районної лікарні госпіталізували 15 дітей, які навчаються у Золотоніській гімназії № 4 імені С. Д. Скляренка, з клінічними ознаками гострої кишкової інфекції, попередній діагноз: гострий гастроентероколіт невстановленої етіології, середньої важкості сальмонельоз, ентеро-, ротавірусна інфекція. Про це «Новій Добі» повідомили в Державній санепідемслужбі Черкаської області.

Фахівці держсанепідслужби з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації провели санітарно-епідеміологічне обстеження Золотоніської гімназії № 4 з комплексом відповідних лабораторних досліджень (зразки харчової продукції, змиви з об’єктів довкілля на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, ентеро- та рота- віруси, проби води на відповідність вимогам ДСанПіН 2.2.4.171-10, ентеро- та ротавіруси) та лабораторні обстеження працівників даного закладу та контактних осіб.

В гімназії та осередках захворювань проведено заключну дезінфекцію, за контактними встановлено медичне спостереження. Розпорядженням міського голови тимчасово призупинено роботу навчального закладу з 14.12 до 19.12.2015 року.

Фахівці санепідслужби області продовжують здійснювати комплекс необхідних санітарно-профілактичних заходів. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x