Прокурори встановили порушення при виконанні кримінального покарання у вигляді штрафу

Прокурори встановили порушення при виконанні кримінального покарання у вигляді штрафу

Органами прокуратури Черкаської області організовано та проведено перевірки додержання вимог кримінально-виконавчого законодавства, а також Закону України «Про виконавче провадження» при виконанні кримінального покарання у вигляді штрафу як основного, так і додаткового видів покарання, призначених у 2014 та поточному роках. \”Нова Доба\” про це дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

У ході перевірок встановлені непоодинокі порушення вимог ст. 26 Кримінально-виконавчого кодексу України, ст.ст. 17, 25, 26 Закону України «Про виконавче провадження», ст. 20 Податкового кодексу України.

На усунення виявлених порушень законодавства міськміжрайпрокурорами внесено 165 клопотань про заміну покарання у вигляді штрафу на громадські або виправні роботи, 1 про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу, 9 актів прокурорського реагування, відносно 48 осіб до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 389 КК України.

Результати перевірок та виявлені порушення обговорені на оперативній нараді у прокуратурі області за участю міськміжрайпрокурорів та представників піднаглядних органів.

Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x