Мінімальний розмір податкової соціальної пільги у 2016 році становить 698 гривень

Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома платників, що Законом України від 25.12.2015 р. № 928-VIII «Про Державний бюджет України на 2016 рік» з 1 січня 2016 року прожитковий мінімум для працездатної особи встановлено на рівні 1378 грн.

Отже, протягом 2016 року податкова соціальна пільга надаватиметься будь-якому платнику податків в розмірі, що дорівнює 50 відсотків розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (у розрахунку на місяць), тобто 689 гривень (1378 х 50%). Окрім цього, для окремих категорій громадян розмір податкової соціальної пільги може бути збільшений до 100%, 150% або 200%.

Право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, що отримується від одного працедавця у вигляді заробітної плати (інших прирівняних до неї відповідно до законодавства виплат, компенсацій та винагород), на суму ПСП має будь-який платник податків, якщо такий дохід не перевищує у поточному році 1930 грн. на місяць. Для батьків вказаний розмір доходу збільшується на кількість дітей, яких вони виховують.

– Податкова соціальна пільга застосовується тільки за одним місцем нарахування (виплати) таких доходів. Тому, якщо у працівника декілька місць роботи, де йому виплачують заробітну плату, він повинен самостійно вибрати тільки одне з них для отримання податкової соціальної пільги. ПСП починає застосовуватися з першого дня місяця отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право, – повідомила заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Анна Білик.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x