«Черкаські Мавпи» поступилися «Волиньбаскету»

«Черкаські Мавпи» поступилися «Волиньбаскету»

«Черкаські Мавпи» поступилися у напруженому матчі «Волиньбаскет». Команда Максима Міхельсона вп’яте у цьому сезоні зясовувала стосунки в овертаймі. Цього разу продуктивнішим у додатковій п’ятихвилинці виявилися гості. «Волиньбаскет», який і перевів гру в овертайм, виграв матч – 90:88. Про це повідомляє прес-служба баскетбольного клубу.

Перша чверть суперництва «Черкаських Мавп» і «Волиньбаскету» пройшла, немов на гойдалках. Лідер змінювався регулярно. Гостей виручав вдалим виконанням кидків з-за дуги Герасимчук, на останній хвилині чверті приклад з нього взяв Дикий, а Джексон влучним виконанням штрафних зафіксував перевагу лучан у першій чверті з різницею у два очки – 22:20. Відзначимо, що обидва командири робили доволі широку ротацію гравців. Ще у першому періоді Максим Міхельсон задіяв усіх гравців, що були у заявці на матч.

На початку другої чверті Носков зрівняв рахунок і гойдалки продовжилися. Ще у першій половині гри було помітно, що черкасці прагнуть награти новачків команди, однак перші появи на майданчику Холла та Тіщенка не допомогли колективу. Склалося відчуття, що адаптація до командної гри новачків вартувала «Мавпам» очікуваного ривка. Кілька разів, ще у цій десятихвилинці «Мавпи», зусиллями Завадського та Сізова, збільшували свою перевагу до чотирьох очок, але лучанам вдавалося не відпустити господарів на життєво важливу відстань. Як результат, на велику перерву колективи пішли за рахунку 43:39 на користь «Черкаських Мавп».

Початок третьої десятихвилинки запам’ятався кількома хорошими атаками Завадського, який у цьому матчі оформив дабл-дабл (16 очок та 10 підбирань). На екваторі чверті йому відповів Хакім Джексон, реалізувавши два з фолом, американець знову вивів свою команду уперед – 53:51. А на останній хвилині періоду Тимощук взагалі триочковим довів перевагу гостей до шести пунктів. У свою чергу американець Ларрі Хол відповів тим самим – 64:62 після третьої чверті. 

У четвертій десятихвилинці обидві команди показали дива захисту. Спочатку черкасці закрили наглухо підступи до власного кошика. Більше чотирьох хвилин «Волинь» не могла здобути жодного очка! У нападі господарів зробили ставку на дальні атаки. Хороша реалізація Холла та ефектний триочковий Артамонова віддалив черкасців на здавалося недосяжну відстань – 73:69. Однак немислимий відрізок видав лідер лучан – Микола Полюляк. За 4 хвилини ігрового часу форвард здобув 10 очок. Найважливішими з них виглядають три, які він здобув атакою з периметру за 10 секунд до завершення четвертого періоду. Саме цей триочковий перевів гру в овертайм – 76:76. Щоправда, сольним проходом міг вберегти черкасців від додаткової п’ятихвилинки Артамонов, але захисник змарнував свій шанс, як змарнував його і Холл наприкінці овертайму.

У додатковій п\’ятихвилинці Волиньбаскет зусилями Герасимчука і дебютанта Дикого пішов у відрив – 84:77. За такого сценарію гри черкасці не могли дістати вже суперника і в підсумку зазнали поразки – 88:90.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x