Черкаська організація інвалідів «Надія» не втрачає надії на державне фінансування і попри все розширює свою діяльність

Черкаська організація інвалідів «Надія» не втрачає надії на державне фінансування і попри все розширює свою діяльність

Черкаська обласна організація інвалідів «Надія» була створена в 2013 році з метою допомоги людям з особливими потребами у вирішенні найрізноманітніших проблем і водночас для формування позитивного відношення суспільства до осіб з обмеженими фізичними можливостями. «Надія» допомагає інвалідам в отриманні найрізноманітніших пільг і субсидій, сприяє працевлаштуванню людей з обмеженими фізичними можливостями, отриманню медичної допомоги, поліпшенню матеріальних, житлових і побутових умов. Крім того, громадська організація «Надія» активно співпрацює з органами державної влади і надає своїм підопічним безкоштовні юридичні консультації.

Заступник голови правління ГО «Надія» Романов Євгеній Олександрович розповідає, що від держави інваліди отримують крім пенсії матеріальну допомогу близько 200 грн на рік. «У сучасних умовах це така собі насмішка, – коментує ситуацію Євгеній Олександрович, – тож ми також намагаємось допомагати інвалідам чим можемо. Коли фінансово, коли у вигляді матеріальної допомоги. Розвозимо нужденним продуктові пакети, дітлахам-інвалідам – смаколики і канцтовари, організуємо для наших маленьких підопічних різноманітні заходи. Це важливо. Ми намагаємось, аби дітки з особливими потребами не почувалися в суспільстві зайвими».

Фінансування «Надії» змішане, тобто організація існує за рахунок державних і спонсорських коштів. Державне фінансування організації здійснюється в рамках програми «Турбота». Також є підприємства, які надають «Надії» фінансову і матеріальну допомогу, серед яких ТОВ «Вайсе Стиль», ТОВ РМ Консалтинг Груп, ТОВ Еколед Трейд та інші. Організації-благодійники не покидають «Надію» напризволяще, а щодо державного фінансування ситуація незрозуміла. «У грудні торік відбулося засідання Громадської ради при Черкаській обласній державній адміністрації, – розповідає Євгеній Романов. – На цьому засіданні щодо фінансування статутної діяльності організацій інвалідів та ветеранів було вирішено проводити конкурс. Виходячи з цієї логіки, щоб отримати кошти від держави між собою змагаються чорнобильці, інваліди й ветерани – хто краще. Це неправильно. До того ж на цей момент Громадська рада включає своїх членів у комісію, яка вирішує кому й скільки коштів виділяти. На те грудневе засідання прийшли всі представники організацій, яких безпосередньо стосувалося питання фінансування, та це ні на що не вплинуло. Ніхто нікого не слухав. Складалося враження, що рішення було прийняте заздалегідь. Усіх просто поставили перед фактом. Цікаво, що голова Громадської ради перед проведенням засідання запитав присутніх представників громадськості про те, хто їх запросив. А потім поставив на голосування питання, чи проводити засідання в присутності людей, що зібралися, тобто представників громадськості. Хіба це правильно? Адже засідання Громадської ради має бути відкритим. Тож врешті-решт було вирішено, що фінансова підтримка громадських організацій інвалідів і ветеранів має проводитися таки на конкурсних умовах, а кошти запропоновано віддати хворим на ВІЛ/СНІД. Отже, на цей момент я бачу один вихід з цієї ситуації. Це спільне з іншими громадськими організаціями звернення до голови ОДА стосовно перегляду питання щодо фінансування наших організацій».

Слід зауважити, що торік «Надія» забезпечила роботою двох інвалідів-юристів Олександра Бондаренка та Тараса Крамного. Обидва є працівниками громадської приймальні «Надії». «Завдяки цьому інваліди і малозабезпечені особи можуть зателефонувати до «Надії» і отримати юридичну допомогу, – розповідає Євгеній Романов. – Тож з метою якісного надання послуг людям та поліпшення умов праці наших юристів, ми сьогодні працюємо над тим, аби забезпечити громадську приймальню принтером та комп’ютером. Ми зверталися до міського голови, до губернатора, але вияснилося, що держава не може виділити кошти на придбання основних засобів для громадської організації. Зверталися до організацій-благодійників, та на сьогодні маємо одні відмови. Але ми не втрачаємо надію і звертаємось до небайдужих з проханням про допомогу в придбанні комп’ютера та принтера для громадської організації інвалідів «Надія». Будемо раді навіть техніці, що була у використанні та знаходиться в робочому стані. Охочі допомогти «Надії» можуть звернутися за тел. (097) 043-01-23.

Слід зауважити, що ГО «Надія» розширює свою діяльність і пропонує безкоштовну юридичну допомогу АТОвцям. Тож шановні АТОвці та члени їхніх родин, з метою отримання юридичної допомоги в отриманні пільг і виплат звертайтеся за тел. (097)043-01-23 та за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 205 каб. 25.

Юлія Вовкодав

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x