Чому не збільшується розмір пенсії після підвищення прожиткового мінімуму?

Мені 76 років. Маю 55 років стажу, отримую 1 659 гривень пенсії, підвищення як дитині війни. Прем’єр-міністр сказав, що після підвищення прожиткового мінімуму буде підвищення пенсій у середньому на 13 відсотків. Моя пенсія не збільшилася. Чому?
Катерина Тимофіївна, Жашківський район

– Із 1 вересня 2015 року на 13 відсотків збільшився розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Відповідно, збільшилися пенсії, визначені на мінімальному рівні. Якщо до складу пенсії входять підвищення, надбавки, доплати, розмір яких визначається залежно від прожиткового мінімуму, пенсія підвищується в кожному випадку індивідуально. Розмір збільшення пенсії залежить від складових пенсійної виплати, – розповідає заступник начальника управління ПФУ в м. Черкасах Наталія Сергієнко.

– Крім того, якщо до перерахунку пенсія виплачувалася з урахуванням індексації та розмір підвищення внаслідок перерахунку не перевищив суму індексації, встановлюється доплата до попереднього розміру пенсії. Збільшення пенсійної виплати в такому разі не відбувається.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x