Перейменували вулицю або населений пункт – на перереєстрацію РРО у платника є лише 5 робочих днів

Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома суб’єктів господарювання наступну актуальну інформацію. У випадку перейменування вулиці чи інших топонімів (географічних назв), зокрема, на виконання антитоталітарного Закону України від 09.04.15 р. № 317-VIII «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди та їхньої символіки» (далі – Закон), змінюється адреса господарської одиниці суб’єкта господарювання.

Відповідно до Порядку для реєстрації РРО, вказується адреса господарської одиниці, де безпосередньо знаходиться РРО. Платники мають пам’ятати, що РРО може застосовуватись тільки в тій господарській одиниці, яка зазначена в реєстраційному посвідченні.
У разі зміни даних щодо суб\’єкта господарювання, які зазначаються в реєстраційному посвідченні, суб\’єкт господарювання протягом п\’яти робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, подає до органу Державної фіскальної служби за місцем реєстрації РРО, реєстраційну заяву з позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації та реєстраційне посвідчення.

Таким чином, у разі перейменування вулиці, внаслідок чого змінюється адреса господарської одиниці, власник відповідного приміщення має привести свої установчі документи, документи на господарську одиницю та інші документи у відповідність із Законом. Після внесення змін до документа на право власності або іншого документа, що дає право на розміщення господарської одиниці, має бути проведена перереєстрація РРО.
Детальніше з наведеною вище інформацією платники можуть ознайомитись у листі ДФС України від від 06.04.2016 р. № 7654/6/99-99-11-02-02-15 «Про надання податкової консультації».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x