Міфи про заморожену їжу

Міфи про заморожену їжу

Багато людей вважають, що продукти харчування можна заморожувати тільки в день придбання. Дехто переконаний, що небезпечно заморожувати готове м\’ясо. А ще існує думка, що їжа може зіпсуватися і стати небезпечною у морозильній камері. Усі ці тези – помилкові.

Насправді їжа не обов\’язково має бути заморожена в день її придбання. Це можна зробити у будь-який день до виходу з терміну придатності. Морозильник – це ніби кнопка «пауза». Після розморожування ця кнопка вимикається, тож продукти треба з\’їсти протягом доби після повного розморожування.
Продукти у морозильній камері теоретично можуть зберігатися невизначений час. Проте якість харчів почне знижуватися через 3-6 місяців, тож краще з\’їсти їх раніше.
Також мікробіологи спростовують ідею, що заморожування знищує бактерії. Насправді цей процес просто тимчасово знешкоджує їх, що забезпечує тривале зберігання продуктів у морозилці. Бактерії знову почнуть діяти після повного розмороження.

Як правило, чим вища температура розморожування, тим активнішими стають бактерії. Тому краще, щоб продукт розтавав повільно. Найліпше – ставити харчі на ніч у холодильник.

Важливо знати, що перезаморожувати їжу протипоказано. Після першого заморожування бактерії виживають, а під час другого можуть стати ще небезпечнішими для здоров\’я й спровокувати харчове отруєння.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x