13 млн грн за землю колишнього заводу прокуратура повертатиме державі через суд

13 млн грн за землю колишнього заводу прокуратура повертатиме державі через суд

З метою захисту та відновлення порушених прав держави прокуратурою до суду заявлено позовну заяву за фактом безоплатного використання юридичною особою земельної ділянки під придбаним комплексом нерухомості колишнього Смілянського цукрового комбінату, внаслідок чого за розрахунком Смілянської міської ради до бюджету не надійшло майже 13 млн. грн. Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Установлено, що господарське товариство у 2009 році набуло право власності на комплекс нерухомого майна у м. Сміла та одночасно почало користуватися земельними ділянками площею близько 30 га, на яких він розташований. Попри прийняті Смілянською міською радою рішення та звернення до землекористувача про оформлення орендних відносин, товариство продовжило користуватись землею комунальної власності без оформлення правовстановлюючих документів та несплачуючи жодної копійки до бюджету.

Завдяки втручанню органів прокуратури міською радою були обраховані збитки, які склали майже 13 млн. грн., що стало підставою звернення Смілянської місцевої прокуратури до суду з позовною заявою про їх стягнення.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x