Чи збільшується пенсія за віком у результаті переробітку?

«Я пенсіонер, ветеран праці. Маю 42 роки 2 місяці 28 днів стажу. Отримував 875,34 грн, 986,34 грн, зараз – 1 111,34 грн пенсії. Законом визначено, що за кожен повний рік страхового стажу понад 35 років пенсія за віком збільшується на 1%. Мій переробіток – сім років. Чи враховано це під час нарахування моєї пенсії?»
Олег, м. Ватутіне

− Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» гарантує мінімальний розмір пенсії за віком: за наявності в чоловіків 35 років, а в жінок 30 років страхового стажу він встановлюється в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
За кожен повний рік страхового стажу понад 35 років пенсія за віком збільшується на 1 відсоток від розміру пенсії, обчисленого відповідно до статті 27 Закону, але не більш як на 1 відсоток від мінімального розміру пенсії за віком, − розповідає заступник начальника управління ПФУ у м. Черкаси Наталія Сергієнко. − За 35 років страхового стажу Вам гарантовано мінімальний розмір пенсії на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для непрацездатних осіб, станом на 1 вересня 2015 року (1 074 гривень) та збільшення за сім років понад 35 років, яке визначено як 7 відсотків від розміру пенсії, обчисленого згідно зі статтею 27 Закону, враховуючи Ваш страховий стаж і заробіток.
Востаннє прожитковий мінімум змінювався 1 травня 2016 року і становить 1 130 гривень. Однак проводився перерахунок мінімальних пенсій осіб, які не працюють, оскільки саме така норма визначена Законом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x