Черкащина на 100% готова до опалювального сезону

Черкащина на 100% готова до опалювального сезону

На виконання наказу Мінрегіону від 16.09.2015 № 232 «Деякі питання підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років» протягом 23-24 вересня 2015 року фахівцями Міністерства було здійснено виїзне ознайомлення зі станом підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Черкаської області до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років.

Завдяки ефективній роботі нещодавно призначеного керівника Управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Сергія Демиденко, підготовка підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років області складає 100% готовності. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту Мінрегіонбуду.

У Черкаській області протягом 2015 року проведено роботи з модернізації, реконструкції, технічного переоснащення, дооснащення, заміни котлів та котельного обладнання, направлені на скорочення споживання природного газу та проведено модернізацію 11 котлів та замінено 12 котлів на 13 котельнях, що надасть можливість скорочення споживання природного газу на 600 тис.м3/на рік.
За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2015 році в Черкаській області реалізовуються інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, які направлені на модернізацію, реконструкцію, технічне переоснащення об’єктів, які в тому числі, забезпечують стабільну роботу в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. Зокрема проведено модернізацію котлоагрегатів, реконструкцію очисних споруд, водонапірних свердловин, колекторів, заміну газових котлів на твердопаливні, оптимізацію систем теплопостачання.

Разом із тим, в цьому році за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (далі ЄБРР) та КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» встановлено 103 індивідуальні теплові пункти, які розташовані в багатоповерхових будинках м. Черкаси.
Реалізація цього заходу, окрім підвищення енергоефективності автоматизації опалення, дозволяє відмовитись від розподільних мереж гарячого водопостачання, а також знизити витрати тепла при транспортуванні та витрати електроенергії на перекачування побутової гарячої води.

Таким чином, встановлення такої кількості ІТП забезпечує 23,3% будівель м. Черкаси від загальної кількості будівель, які опалюються централізовано. В середньому встановлення ІТП дозволяє зекономити 25% тепла. Завдяки реалізації цього проекту, 10 тисяч черкаських родин в цей опалювальний сезон сплачуватимуть лише за фактично спожите тепло.
Встановлення ІТП призвело також до покращення ситуації із оснащення побудинковими приладами обліку гарячої, холодної води та теплової енергії на 103 лічильники, що в свою чергу є одним з найвищих показників ефективності встановлення побудинкових засобів обліку в Україні на сьогодні.

Черкаська область продовжує співробітництво з Міжнародними фінансовими організаціями. Так, за кошти ЄБРР в мікрорайоні «Соснівка» м. Черкаси, в цьому році запустили дві котельні, що працюють на деревині: у територіальному центрі Соснівського району та в дитячому садочку № 10.
В цілому завдяки енергоощадним технологіям м. Черкаси зменшили використання газу на 25%.
Також, за два останні роки було замінено понад 36 км старих теплових мереж. У результаті зменшились втрати тепла в мережах із 25% до 8%.

За кошти Світового банку на КП «Черкасиводоканал» було замінено обладнання на водопровідних насосних станціях та оновлено обладнання на двох головних каналізаційних станціях. У 2015 році була укладена нова угода для капітального ремонту аварійного каналізаційного колектора по вул. Чигиринській та Гоголя.

Керівництво області приділяє значну увагу підтримці об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків. Лише за останні півтора роки на капремонти в понад 40 ОСББ було інвестовано понад 3,5 млн. гривень. За ці кошти було утеплено фасади, встановлені прилади обліку тепла, здійснено ремонт покрівлі, відремонтовано ліфти, замінені вікна та проведений ремонт внутрішньо будинкових мереж.
Було здійснено термомодернізацію будівлі Другої міської поліклініки по вул. Черновола (частково утеплено фасад). Крім того, замінено понад 300 старих вікон на склопакети. Повне завершення будівлі планується здійснити у наступному році.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x