Уманські лісівники привітали з ювілеєм колегу-ветерана

Уманські лісівники привітали з ювілеєм колегу-ветерана

29 вересня відзначив 80-річний ювілейний день народження почесний ветеран Уманського лісгоспу Юрій Микитович Гусак. Того дня, щоб привітати ювіляра, до нього на гостини з подарунками завітала лісова родина – працівники підприємства та директор Іван Назаревич. Слова вдячності за невтомну працю, мудрість, безцінний досвід, побажання міцного здоров’я та активного довголіття щиро лунали від колег-лісівників. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У Юрія Микитовича Гусака все життя було пов’язано з лісом. Спочатку це були мальовничі краєвиди Дніпра – річки дитинства, потім – розкішні пейзажі Житомирщини, а тепер – неповторні ліси Уманщини, що за багато років стали рідними. Саме до цієї землі і до цих лісів приріс душею Юрій Микитович, нині – заслужений ветеран, а раніше – директор Уманського лісгоспу, який пропрацював тут двадцять років поспіль.

Уманські лісівники привітали з ювілеєм колегу-ветерана
Після закінчення десятирічки в селі Чапаївка Золотоніського району хлопець, не вагаючись, віддав документи в лісогосподарський інститут у Києві. По завершенню навчання був направлений в Баранівський лісгосп на Житомирщині. Там на різних посадах Юрій Микитович працював 17 років.

Та як тільки видалася нагода, повернувся на рідну Черкащину. І коли приїхав в Умань директором лісгоспу, не пошкодував: колектив тут склався дуже дружний і стабільний, випадкові люди не затримувалися, всі були випробувані і спільною працею, і часом. Разом вони закінчили будівництво нової контори лісгоспу, створили найкращий на той час в Україні нижній склад, побудували контори у Монастирищенському, Синицькому, Потаському лісництвах, тримали прибуткову свиноферму.

У 1995 році Юрій Микитович пішов на заслужений відпочинок, однак ніколи не залишається осторонь улюбленої справи. Діло Юрія Гусака продовжують його діти та онуки. В лісгоспі його пам’ятають як відмінного, виваженого керівника, інтелігентну, доброзичливу, чуйну та щиру людину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x