Проблему забудови Соснівки вирішуватимуть на громадських слуханнях

Проблему забудови Соснівки вирішуватимуть на громадських слуханнях

19 лютого в будинку культури ім. Кулика відбудуться громадські слухання, на яких всі зацікавлені особи зможуть висловитися з приводу питання забудови мікрорайону Черкас «Соснівка». Право участі у прийнятті важливих рішень на них матимуть лише жителі мікрорайону. Їм будуть надані спеціальні мандати. Всі решта, у тому числі і представники громадськості та влади, матимуть можливість лише висловитися. Влада, правоохоронні органи і представники громадськості обіцяють докласти всіх зусиль, аби забезпечити максимальний рівень законності і громадського порядку. До такого висновку сьогодні прийшли учасники наради з приводу підготовки до проведення громадських слухань «Про громадську і житлову забудову та визначення паркових зон у межах мікрорайону №2 «Соснівський», що відбулася залі засідань міськвиконкому. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Нараду розпочав мер міста Анатолій Бондаренко, який закликав усіх присутніх до порядку і цивілізованого вирішення всіх важливих питань.

За словами першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаської міської ради Станіслава Овчаренка, проблема, яка виникла по мікрорайону «Соснівка» підлягає громадському обговоренню і заслуховування всіх сторін. Для цього і буде скликано громадські слухання. Він висловив прохання до всіх, хто матиме бажання виступити, поважати один одного і поводитись коректно

– Ми повинні почути кожного. Бажано, щоб при цьому було якомога менше емоцій, і взагалі не було крику і гаму, – відзначив Станіслав Анатолійович і запевнив, що всі пропозиції буде враховано.

Незважаючи на таку демократичність заходу не кожен присутній зможе вплинути на його результат, оскільки голосувати зможуть лише жителі мікрорайону. Такий момент чітко обумовлюється чинним законодавством.

– На минулій сесії ми бачили жителів Сміли, які приїхали сюди, щоб розповідать нам, як нам жити, – досить різко відзначив Анатолій Бондаренко. – Нині ж у нас буде обговорення лише в межах міста Черкаси. Всі люди будуть реєструватися і отримувати мандати, з допомогою якого зможуть взяти участь у голосуванні. Ми хочемо провести цей захід чесно, відкрито і з дотриманням громадського порядку.

Проблему забудови Соснівки вирішуватимуть на громадських слуханнях

Керівник ЦК «Азов» Дмитро Кухарчук запропонував долучити і громадськість до забезпечення правопорядку. У відповідь міський голова відзначив, що така можливість всім охочим буде надана, але лише спільно із працівниками поліції і під їхнім наглядом. І запропонував, щоб в склад підрозділів, які забезпечуватимуть порядок було введено і по 1 представнику від громадських організацій.

Проблему забудови Соснівки вирішуватимуть на громадських слуханнях

Свою думку з приводу слухань висловив і представник забудовника мікрорайону «Соснівка» Олександр Олененко, який зазначив, що вони працюють лише в інтересах бізнесу і «абсолютно не цікавляться політикою».

Під час наради також обговорили, хто буде головувати на громадських слуханнях. За словами Станіслава Овчаренка, ця людина повинна мати відповідний фаховий рівень. На його думку найкраще на цю роль підходить директор департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради Лілія Маліщук. Після кількох незадоволених вигуків із зала, він додав, що ця кандидатура остаточно не затверджена і крім неї є ще й інші. Крім того, буде можливість обрати головуючого і з представників громадськості.

Проблему забудови Соснівки вирішуватимуть на громадських слуханнях

Наостанок із офіційною заявою від правоохоронців виступив заступник начальника черкаського відділу поліції Володимир Валовий:

– В розрізі останніх подій на міській сесії хотів би звернутися до представників всіх політичних сил і громадських організацій. Хочу зробити офіційне застереження про недопущення порушення громадського прядку, блокування споруд і будівель, закликів до грубого порушення громадського порядку і хуліганських дій. Якщо громадські діячі виявлятимуть якесь порушення, вони повинні не реагувати на нього, а звертатися до правоохоронних органів. Повірте, у нас є і методи і засоби, щоб забезпечити громадський порядок під час цих слухань, – запевнив поліцейський.

Підсумовуючи засідання, перший заступник ще раз нагадав всім присутнім, що чекає від них виключно порядної поведінки і зазначив, що яким би не було рішення майбутніх громадських зборів, воно матиме виключно рекомендаційний характер для представників влади. Адже згідно чинного законодавства, все що буде прийнято на громадських слуханнях, має бути винесено на сесію міської ради. Остаточне ж рішення депутатів може бути як у підтримку того, що прийняла громада, так і навпаки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x