Декларацію подавати не потрібно, якщо спадщина оподатковується за нульовою ставкою

Фізичні особи – платники податку, які одержали дохід у вигляді спадщини, що згідно із Податковим кодексом України оподатковується за нульовою ставкою податку, не зобов’язані включати вартість (суму) такої спадщини до складу загально річного оподаткованого доходу та подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але за умови відсутності інших підстав для подання декларації.
Крім цього, дохід у вигляді вартості успадкованого майна, який оподатковується за нульовою ставкою податку, звільняється від оподаткування військовим збором.

Відповідно до підпункту 164.2.10 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України до загального місячного (річного) оподаткованого доходу платника податку включається дохід у вигляді вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна у межах, що оподатковується згідно з цим розділом.
Згідно з п. 174.3 ст.174 Кодексу особами, відповідальними за сплату податку до бюджету, є спадкоємці, які отримали спадщину.

Водночас, п.179.2 ст.179 Кодексу визначено, що відповідно до розділу IV Кодексу обов’язок платника податку щодо подання податкової декларації вважається виконаним і податкова декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи, зокрема, у вигляді об’єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку.
За довідковою інформацією щодо кампанії декларування доходів громадяни міста можуть звертатись до Центру обслуговування платників Державної податкової інспекції у м. Черкасах (м. Черкаси, вул. Хрещатик, 235) або за тел. 32-11-27, 37-42-37.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x