Держслужбовець-пенсіонер може працювати на посаді керівника навчального закладу

«Чи маю я право як державний службовець після виходу на пенсію працювати на посаді керівника навчального закладу? Якщо ні, то чи можу працювати вихователем-методистом, вихователем, психологом-практиком?»
Ірина Павлівна, Катеринопільський р-н

– Так, Ви можете працювати на зазначених посадах, однак виплачуватимуть Вам зменшену пенсію, – пояснює заступник начальника ПФУ у м. Черкаси Наталія Сергієнко. – Якщо її розмір перевищує 150 відсотків від прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність, то пенсію виплачуватимуть (протягом 2015 року) у розмірі 85 відсотків від призначеного розміру, але не менше як 150 відсотків від прожиткового мінімуму, визначеного для осіб, які втратили працездатність.
Однак, якщо Ви маєте статус інваліда І чи ІІ групи, інваліда війни ІІІ групи та учасника бойових дій, статус особи, на яку поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», пенсію Вам виплачуватимуть у повному обсязі.

Починаючи з 1 січня 2016 року під час Вашої роботи, зокрема, на науковій посаді Вам пенсію виплачуватимуть у розмірі, визначеному в Законі України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
Слід зазначити, що Перелік посад наукових (науково-педагогічних) працівників підприємств, установ, організацій, вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації, перебування на яких дає право на призначення пенсії та виплату грошової допомоги в разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», затверджено постановою уряду від 04.03.2004 р. №257.

У пункті 2 цього Переліку передбачено у вищих навчальних закладах ІІІ-ІV рівнів акредитації, зокрема, посаду керівника (ректора, президента, начальника та ін.).
Тож у разі працевлаштування Ви маєте подати в управління Пенсійного фонду України за місцем проживання документ, який підтверджує факт роботи, із зазначенням дати працевлаштування, наказу про прийняття на роботу й посади, яку Ви обіймаєте.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x