Кращим працівникам соціальної сфери області вручили нагороди

Кращим працівникам соціальної сфери області вручили нагороди

30 жовтня у Черкасах відбулися урочистості з нагоди Дня працівників соціальної сфери. Це свято тих, на чиї плечі покладено одне з найважливіших і найвідповідальніших завдань – державна підтримка і соціальний захист громадян: нарахування та виплата пенсій, медико-соціальна реабілітація, розв’язання проблем зайнятості, оплати та безпеки праці. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Привітати соціальних працівників зі святом завітали почесні гості: голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови-керівник апарату ОДА Віталій Коваль, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Руслан Чикало. Виступаючи перед присутніми, Валентина Коваленко зазначила, що відзначення Дня працівника соціальної сфери є справедливою шаною держави і вдячністю жителів області за працю, сповнену милосердя, любові і тепла. Адже саме соціальні працівники щоденно опікуються життєвими проблемами пенсіонерів, ветеранів війни та праці, інвалідів, чорнобильців, дітей-сиріт, багатодітних сімей і самотніх людей, а з минулого року ще і проблемами учасників антитерористичної операції, їх сім’ями, сім’ями загиблих та вимушено переміщеними особами.

– Обласна рада тісно та успішно співпрацює із департаментам соціального захисту населення. Усі пропозиції, які надходять, враховуються та втілюються у життя. Мені приємно говорити про те, що наша область однією з перших розробила та рішенням сесії обласної ради від 24 квітня 2015 року затвердила комплексну програму щодо медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки.

Ще одне важливе завдання, яке стоїть і перед владою, і перед соціальними працівниками –це допомога чорнобильцям. Більше 30-ти років минуло від дня Чорнобильської катастрофи, але проблеми чорнобильців та їх сімей до цього часу не вирішено в повній мірі. Наразі в області проживає понад 116 тис. осіб, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Ми маємо спільними зусиллями максимально допомогти їм у вирішенні проблемних питань. На сорок третій сесії обласної ради 16 жовтня 2015 року схвалено звернення депутатів обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо відзначення у 2016 році 30-х роковин Чорнобильської катастрофи.

Багато чого у соціальній сфері Черкащини вже зроблено, і багато чого ще належить зробити. Тож з нагоди вашого професійного свята, дорогі добротворці, хочу подякувати вам за самовіддане служіння обраній справі та ідеалам добра і справедливості, витримку, любов і співчуття. Будьте й надалі такими ж чуйними, терплячими, мудрими і компетентними. Щиро бажаю вам міцного здоров`я, наснаги, оптимізму, творчих здобутків, нехай ніколи не згасає ваше прагнення приходити на допомогу!, – зазначила голова обласної ради.

Долучився до привітань і Віталій Коваль. Він передав найкращі побажання від імені голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка та від себе особисто, і додав:

–Якби ви через своє серце не пропускали всі ці болі, потреби людей, навряд чи вам вдавалося успішно виконувати свою роботу. Завдяки вашій невтомній праці Черкащина на сьогодні стала гостинною домівкою для понад 16 тисяч переселенців. І третина з них висловила своє побажання залишатись тут. Напередодні вашого професійного свята бажаю вам міцного здоров’я та витримки для подолання всіх труднощів у справі поліпшення добробуту населення нашої області, соціального захисту тих, хто його потребує.

Потім найкращим працівникам соціальної сфери Черкащини вручили грамоти обласної ради і облдержадміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x