Балансуюча скрипалька відтепер прикрашає Черкаси

Балансуюча скрипалька відтепер прикрашає Черкаси

Чи часто кожен з нас у вирі буденних справ знаходить час, аби просто підняти голову і помилуватись оточуючим світом та небесними горизонтами? Хоча, напевно, те, що можна побачити на висоті семи метрів поблизу Черкаської філармонії, навряд чи когось лишить байдужим. Тендітна дівчина, яка «грає» на скрипці, сидячи в повітрі на спеціальному дроті між стіною філармонії та спеціально встановленим опорним стовпом, змушує бодай на мить зупинити погляд, аби насолодитись довершеністю роботи майстра. Її автором є відомий столичний скульптор Олександр Лідаговський. Про це «Нова Доба» дізналася із прес-служби Черкаської міської ради.

– Це – приклад соціально орієнтованого бізнесу, який прозоро працює, забезпечуючи людей роботою, гідною заробітною платою, сплачуючи усі податки, – зауважує міський голова Анатолій Бондаренко. – А також – реалізує такі цікаві мистецькі проекти, які стануть окрасою міста.

Заввишки скульптура – близько 1,6 метри, виготовлена повністю з бронзи і важить понад 150 кілограм.

Такий унікальний для Черкас і всієї України витвір сучасного мистецтва став результатом успішної роботи місцевих компаній ТОВ «Сатурн-Холдинг» і ГК «Укравіт» у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з міською радою. Вони й ініціювали втілення такого унікального проекту, взявши на себе усі витрати та залучивши одного з кращих скульпторів України.

А вчора в рамках міського свята – Дня вуличної музики відбулось офіційне відкриття цієї дивовижної скульптури з символічною назвою «Висока нота».

– «Висока нота» допомагає усім нам відірвати очі від асфальту і поглянути вгору, аби хоч на мить подумки відірватись від життєвих справ та замислитись про щось високе і прекрасне, – говорить скульптор Олександр Лідаговський.

Балансуюча скрипалька відтепер прикрашає Черкаси

Сам автор цієї унікальної роботи задоволений результатом. Каже, що йому подобаються втілювати такі нестандартні проекти.

– Це певного роду постмодернізм – посадити дівчину, яка «грає» на скрипці на канат, який завис у повітрі. Тим паче, я раніше стрибав з парашутом, і мені подобається переносити таку легкість та невимушеність у свої роботи. «Висока нота» допомагає усім нам відірвати очі від асфальту і поглянути вгору, аби хоч на мить подумки відірватись від життєвих справ та замислитись про щось високе і прекрасне, – зауважив митець.

Водночас запевняє, що його скульптура абсолютно надійна з погляду безпеки. Оскільки був розроблений спеціальний проект, який пройшов усі належні перевірки. Аби ж фігура не переверталась, центр тяжіння розміщено внизу.

Окрім цього, при виготовленні та монтуванні скульптури використано свої секрети, які забезпечують її міцність та безпечність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x