Берлін і навчання

Берлін і навчання

Їдучи сюди, я заприсягалася собі, що писатиму кожного дня. Проте, наразі у мене вже стільки вражень, що мозок насилу встигає їх переробляти, а писати банальності не хотілося.

Передовсім – я сама і досі не можу повірити, наскільки мені пощастило потрапити у проект Europäische Akademie Berlin. Оскільки навчання тут – вже сама по собі насолода: тільки актуальні теми і тренди сучасної цифрової журналістики та блогінгу (я це люблю (с)): сторітелінг та дизайн мислення, етика у медіа та соцмережах, протидія мові ненависті (це не все ще, просто не хочу спойлерити); абсолютно живі, харизматичні, професійні та цікаві спікери, які дають практичні поради з власного досвіду: дизайнер Frederik Görtelmeyer (Blogfabrik), журналістка і блогерка Juliane Wiedemeier, політична консультантка, членкиня Соціалдемократичної партії Німеччини, блогерка Alice Greschkow, журналістка, проджект-менеджерка проекту «No-Hate-Speech» Gilda Sahebi, політичний оглядач, у недалекому минулому – власкор у гарячих точках, кореспондент другого найбільшого каналу Німеччини ZDF Dr. Frank Buhwald.

А ось деякі моменти того, як філігранно модерує групові заняття програмний директор ЕАБ Weronika Priesmeyer-Tkocz (це саме їй та її команді вдається вже не перший рік реалізовувати проекти, де українці та представники інших країн отримують цінні знання та навички, що у подальшому має сприяти розвиткові демократії та становленню значно толерантнішого суспільства), я собі спеціально виписую: для мене це золоті знахідки для проведення English Speaking Club.

У групі – 21 особистість із різних країн (Україна, Росія, Білорусь, Молдова, Грузія, Вірменія, Німеччина). Чому я так написала? Власне, намагалася підібрати найкращий замінник слову «учасник», аби повніше передати те, що ті, хто беруть участь у проекті Challenge1918|2018|2118 вже є зірками у тому, що роблять у себе на батьківщині.

А ще – Берлін… Я у це місто вже закохалася. Бранденбурзька брама, Бундестаг, уламки Берлінської стіни, «Палац сліз», Berliner Dom, вечірня Шпреє, телевежа… І громадський транспорт – тут практично неможливо заблукати, навіть якщо роумінг не працює (щире вітання Київстару з Німеччини): автобуси, електрички (S-Bahn) та метро (U-Bahn) працюють, практично як годинник – на кожній зупинці – інформаційні таблички, карти, а на крупних – табло, що повідомляє час прибуття транспортного засобу.
А тепер – фоточки.

Берлін і навчання
Берлін і навчання
Берлін і навчання
Берлін і навчання

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x