Спеції, що прискорять обмін речовин

Спеції, що прискорять обмін речовин

Метаболізм – це перетворення їжі на енергію, тобто процес, за якого організм перетворює те, що ви їсте і п’єте, на енергію. Швидкий обмін речовин гарантує струнку фігуру на довгий час. Важливо і те, що розігнати метаболізм може абсолютно будь-яка людина. До речі, деякі спеції здатні покращити обмін речовин.

ІМБИР. Цю спецію вважають найпотужнішим антиоксидантом. Імбир містить активний компонент гінгерол, який покращує травлення та утилізує жири. Його можна додавати до загального раціону, у каву або ж чай.

КУРКУМА. У цій індійській спеції є поліфеноли – речовини, завдяки яким відбувається активне спалювання жиру й прискорення метаболізму. Куркума додасть смаку рису, булгуру, сочевиці та омлету.

КОРИЦЯ. Здатна знижувати рівень глюкози в крові, отже, боротися з утворенням жирових відкладень. Корицю можна додавати до випічки, напоїв та вівсянки.

КМИН. Через високий вміст фітостеролу приправу вважають ефективною для спалювання жиру. Ця речовина здатна прискорювати метаболізм. Кмин можна додати в м’ясні страви та салати.

ПЕРЕЦЬ. Червоний та чорний перець містить капсаїцин – активний компонент, що здатний знижувати відчуття голоду та апетиту. Завдяки цьому посилюється швидкість спалювання жиру. Перець чудово поєднується з овочами та м’ясом.

ГВОЗДИКА. Вона теж прискорює обмін речовин. Гвоздику можна заварювати разом із чаєм і додавати в м’ясні страви, соуси та маринади.

ГІРЧИЦЯ. Численні дослідження довели, що вживання гірчиці прискорює метаболізм на 25 % – і цей ефект зберігається протягом трьох годин.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x