Відбулися навчання на Черкаському шовковому комбінаті

Відбулися навчання на Черкаському шовковому комбінаті

20 листопада на базі ПАТ «Черкаський шовковий комбінат» відбулися тактико-спеціальні навчання з курсантами та студентами четвертих курсів Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України. Навчання проводилися з метою закріплення знань, вмінь та навичок, отриманих під час вивчення дисциплін «Пожежна тактика», «Підготовка газодимозахисника», «Організація аварійно-рятувальних робіт», «Пожежна профілактика в технологічних процесах виробництва», а також для підтримки належного рівня професійної та психологічної готовності, необхідної для здійснення успішних дій з організації рятування людей та гасіння пожеж на підприємствах текстильної промисловості. Про це «Нова Доба» на сайті Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Участь у навчаннях узяли близько 75 курсантів та студентів, 18 працівників інституту, 6 одиниць техніки.

На першому етапі навчань майбутні рятувальники ознайомилися з особливостями технологічних процесів виготовлення тканин та пожежною небезпекою цехів підприємства.

Другий етап передбачав гасіння умовної пожежі. Пожежа виникла в ткацькому цеху підприємства. Ситуація ускладнювалася сильним задимленням, існувала загроза розповсюдження пожежі на інші цехи. На місці події був розгорнутий оперативний штаб та організовано три оперативні дільниці з гасіння та захисту конструктивних елементів будівлі цеху.

За результатами розвідки, яку провели курсанти ЧІПБ, існувала загроза життю і здоров’ю працівників підприємства, які не могли самостійно залишити приміщення. Одночасно з гасінням пожежі проводилися рятувальні роботи по пошуку потерпілих в апаратах захисту органів дихання.

– Через злагоджені дії рятувальників умовна пожежа була успішно ліквідована, мета навчань досягнута. Уміння та навички наших випускників формуються лише при вдалому підкріпленні теоретичних знань практикою. Тому невід’ємною складовою навчально-виховного процесу в стінах навчального закладу є його практична спрямованість, – така думка керівника навчань заступника начальника інституту по службі підполковника служби цивільного захисту Дмитра Лесечка.

Подібні навчання ЧІПБ проводить раз на квартал.

– Витрати ніщо, коли мова йде про честь мундиру! Буквально через півроку ці курсанти будуть уже офіцерами, а для того, щоб повноцінно виконувати ті обов`язки, які на них будуть покладені Державою, їм необхідно тісно пов`язувати теорію з практикою, тому такі навчання дуже важливі, – запевняє начальник факультету оперативно-рятувальних сил полковник служби цивільного захисту Євген Качкар.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x