Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень

Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень

Вже традиційно в кінці місяця у прес-центрі «Нової Доби» зібралися провідні спортсмени Черкащини, щоб поділитися своїми досягненнями і планами на майбутнє. Провів захід керівник управління у справах сім\’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський. Також про спортивні успіхи квітня розповідали кращі спортсмени, тренери, президенти обласних федерацій.

Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень

Однією з визначних подій, що відбулися в спортивному житті області цього місяця, стали змагання із національного виду спорту – спас. Детальніше про це розповіла представник неолімпійського виду спорту «СПАС» Оксана Гончарук:

– Спас – це одне з різновидів національних бойових мистецтв. Надалі плануємо популяризувати цей рукопаш у Черкасах, тому що нині це дуже актуально, враховуючи ситуацію в країні, війну і так далі. Він цікавий ще й тим, що саме його зазвичай використовують, коли роблять реконструкції козацьких боїв, адже цей вид спорту дає можливість побачити, як ще в давнину наші козаки захищали Україну. Нещодавно ми провели своєрідне спортивне свято з цього виду спорту. Вікові групи в нас були з 8 років. Приїжджали з Дніпра, Херсона, Харкова, Київа, Мелітополя, Запоріжжя, Полтави. Цим видом спорту в Черкасах з дітьми займаються У школі № 24. Також тренуємо дітей у с. Чубівка Черкаського району. Нещодавно гурток відкрився і в Смілі.

Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень

Особливим став цей місяць і для черкаських фехтувальників. Нині вони активно готуються Олімпійських ігор.

– У нас закінчується сезон і завтра буде останній старт. Буде чемпіонат України серед дорослих, а потім починається відбір на олімпійські ігри в Токіо. Перший старт у нас буде в Москві, у паралімпійців старт вже почався у жовтні, – розповіла президент Черкаської обласної федерації фехтування, тренер з фехтування Людмила Миколаївна Шкалікова. – Якщо говорити відверто, то кращих результатів ми очікуємо від паралімпійців. Так дуже хвалять нашого Минька Артема. Він виграв кубок України в нетрадиційному для України виді фехтування – шпазі. Ще в нас є Володимир Лавріненко, який був другий на шаблі. Він потрапив у вісімку.

Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень

У паралімпійців старти до найважливіших спортивних ігор уже почалися.

– Паралімпійці вже розпочали активний відбір. Черкащину представлятиме наш спортсмен Максим Коваль. Він брав участь у Чемпіонаті Європи в Турції, став чемпіоном Європи в штовханні ядра, – відзначив начальник комунального закладу Регіональний центр з фізичної культури спорту інвалідів «Інваспорт» Черкаської обласної ради Юрій Володимирович Горященко. – Також почалися змаганні зі стрільби. Олександр Несенко їздив в арабські Емірати, брав участь у кубку світу, став срібним призером. Також хороші результати показали цього місяця й інші наші спортсмени. Зокрема маємо «срібло» у армспорті, настільному тенісі. Почався зараз відбір у наших стрілків, вони їдуть на кубок Світу в Словаччину, також почався відбір у збірну з академічного веслування. Нині в ній два представники з Черкащини, але в нас ще є надія на Дашу Котик. У складі четвірки дівчина їде на кубок світу в Італії, і там має отримати ліцензію.

Серед інших заходів, які проводили для людей, які мають інвалідність, – спартакіада серед дітей «Повір у себе». Пройшов перший етап національної спартакіади. Діти брали участь у змаганнях із плавання, де завоювали 2 срібних і 2 бронзових медалі. Зараз до змагань готується футбольна команда.

Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень

Про успіхи своїх спортсменів також відзвітував і в.о. голови ВП ГО «Всеукраїнська федерація військово-спортивних багатоборств» у Черкаській області Анатолій Олексійович Науменко:

– Ми нещодавно повернулися з 20-го ювілейного чемпіонату світу зі спортивних єдиноборств. Вибороли 7 нагород. У першу чергу хочеться відзначити Ольгу Співак, яка виборола 2 золоті медалі, Ігоря Харченка, який виборов серед дорослих 1-ше місце, Олександра Шевченка, який завоював нагороду в найжорсткішому розділі, де дозволені удари ліктями і колінами. Він здобув друге місце. І Максим Мазурок, який став другим, Собченко Ярослав зайняв друге місце і Миколенко Вадим, третє місце. В цілому наша збірна виступила вдало. Звичайно хочеться покращити свій результат. Нині придбали хороші гвинтівки. Сподіваємося це покращить наші результати в майбутньому.

Більш детально пропонуємо ознайомитися з заходом на відео, яке можна знайти на сторінці нашого сайту в Фейсбук, або просто за цим посиланням:
https://www.facebook.com/novadoba.ck/videos/460831394659378/?hc_location=ufi

Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень


Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень


Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень


Черкаські спортсмени підбили підсумки роботи за березень

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x