Кращі соціальні проекти визначили на Черкащині

Кращі соціальні проекти визначили на Черкащині

Учора конкурсна комісія розглянула 26 заявок на отримання коштів від неурядових організацій, які надійшли до участі в конкурсі. З-поміж них 14 кращих проектів-переможців, які мають бути виконані до кінця року, отримають грантову допомогу в розмірі 280 тисяч гривень від Черкаської облдержадміністрація. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Такий конкурс соціальних проектів у нашій області проходить уперше. Однак, як відмітив заступник голови облдержадміністрації Юрій Сас, якість запропонованих проектів не надто висока. Крім того, організації мають ліміт часу для виконання поданих заявок.
− Частину запропонованих тем в заявках ми вже розроблятимемо у наступному році. Але за умови, якщо відібрані комісією проекти виконаємо гідно, − говорить Юрій Сас. – Тоді у наступному році можемо сподіватися, що з обласного бюджету буде передбачено більше коштів на втілення таких громадських ініціатив. Цьогоріч бюджет конкурсу становив 450 тисяч гривень.
Більшість прийнятих конкурсною комісією проектів стосується допомоги дітям-інвалідам, онкохворим та людям, які живуть з ВІЛ/СНІД або хворіють на туберкульоз. Також чимало проектів спрямовані на допомогу учасникам АТО та їхнім родинам, а також переселенцям. Крім того, грантові кошти надійдуть і на реалізацію заявки на облаштування фестивального містечка при Просвітницько-розважальному етнографічному комплексі «Зерноленд», що на Чигиринщині. Це один із декількох проектів, запропонованих районними громадськими організаціями, який здобув перемогу.

Нагадаємо, що відбір проектів неурядових організацій, спрямованих на розв’язання важливих проблем життєдіяльності області, стартував 16 листопада та тривав до кінця місяця. З 30 листопада конкурсна комісія працювала над розглядом заявок.
Визнано переможцями конкурсу 14 соціальних проектів НУО:
1. „Облаштування фестивального містечка при Просвітницько-розважальному етнографічному комплексі „Зерноленд“ (Черкаська обласна громадська організація „Українська млинологічна асоціація“).
2. „Різдвяна зірка“ (Громадська організація „Українська творча спілка „Три крапки“).
3. „Міська інтеграційна спартакіада з рекреаційних ігор (Громадська організація „Спілка батьків дітей-інвалідів оновлена“).
4. „Центр соціальної активності „Bezмеж“ (Громадська організація „Бюро соціальних послуг“).
5. „Забезпечення водою сім’ї учасника АТО Шандренкова Олега Васильовича“ (Благодійна організація „Благодійний фонд „Урожай-Громаді“).
6. „Турбуйся про інших – дихай вільно!“ (Черкаська благодійна організація людей, що живуть з ВІЛ „Від серця до серця“).
7. „Організація роботи в Обласному Центрі навчальної реабілітації інвалідів“ (Громадська організація „Черкаський обласний центр навчальної реабілітації інвалідів“).
8. „Підтримка лікування“ (Черкаська обласна громадська організація інвалідів, які живуть з ВІЛ/СНІД „Позитивне життя“).
9. „Соціальна реабілітація/підтримка вразливих груп населення м. Черкаси та Черкаського району – учасників АТО та членів їх сімей“ (Благодійний фонд „ВАМ“).
10. „Сприяння соціально-економічної адаптації внутрішньо переміщених осіб шляхом допомоги створення сімейних ферм та фермерських господарств“ (Громадська організація „Черкаська обласна сільськогосподарська дорадча служба“).
11. „Знання і відповідальність: профілактика соціально-небезпечних захворювань серед молоді“ (Черкаська обласна громадська організація „Центр європейської та євроатлантичної інтеграції“).
12. „Рух – це життя! Фізична реабілітація онкохворих дітей“ (Благодійний дитячий фонд „Подаруй дитині світ“).
13. „Емоційне здоров’я – успіх у лікуванні онкологічних хвороб у дітей“ (Благодійний дитячий фонд „Подаруй дитині світ“).
14. „Неформальна освіта для пацієнтів Черкаського обласного протитуберкульозного диспансеру“ (Черкаське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації „Всеукраїнська мережа ЛЖВ“).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x