У Черкасах збираються реконструювати Театральну площу

У Черкасах збираються реконструювати Театральну площу

Протягом наступних двох місяців команда з представників обласної і міської влади, громадських організацій та волонтерів розроблятиме проект оновлення площі перед Драмтеатром. До співпраці запрошують всіх небайдужих. Адже основна мета розробників – не просто подарувати місту гідні архітектурну конструкцію, а й зробити це з мінімальною витратою коштів та без конфліктних ситуацій. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

За словами заступника голови Черкаської ОДА Дмитра Ляшова, цього року в Черкасах таки добудуть драмтеатр. Нині там вже проведені значні роботи, лишилося лише побудувати сцену і встановити звукове та світлове обладнання. На це Державний фонд реконструкції та розвитку має виділити додатково 56 млн грн. Разом з театром реконструюватимуть і площу перед ним. Розробкою і втіленням цього проекту вирішили «поділитися» з міською владою та громадскістю.

– На попередній сесії міськради було прийнято рішення про надання субвенції обласному бюджету на реконструкцію і благоустрій Театральної площі, – зазначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. – Повинна бути розроблена концепція і вона повинна відповідати стилю, який вже є всередині театру. І в тому числі стилю, який вже на половині площі. Потрібно продовжити цей ансамбль, щоб він відповідав вимогам нинішніх будівельних стандартів. Зліва і справа, на мою думку, потрібно зробити відпочинкову зону і громадський простір.

Розмір субвенції, яку місто готове надати області на відновлення площі, становить 8 млн грн. Площа має бути не лише транспортною, а й рекреаційною зоною і з᾿єднатися зі сквером «Юність» в єдиний ансамбль.

Наразі триває підготовка до майбутнього будівництва. Вона зокрема включає в себе розробку проектів майбутньої площі і дослідження громадської думки. За словами начальника відділу реклами та дизайну міського середовища департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Андрія Поліщука, це дозволить в подальшому скоротити фінансування.

– Найкращий проектант території – це її користувач, – говорить Андрій Поліщук. – До вивчення громадської думки буде залучено представників громадськості, а також антропологів, соціологів. Крім того, буде проведено дослідження пішохідних, транспортних потоків.

Особливе значення має вивчення громадської думки, адже площа досить відома в місті і розташовується майже в його центрі. Цим займатимуться у першу чергу громадські організації «Молода Черкащина» і «Про молодь». За словами представниць цих організацій Вікторії Феофілової та Анастасії Івченко, детальне вивчення громадської думки допоможе уникнути конфліктних ситуацій серед містян, адже вони самі визначатимуть, якою має бути їхня улюблена площа. Висловити свою думку з цього приводу зможе кожен житель міста і взагалі кожен охочий. Для цього будуть проводити опитування на вулицях. Також висловити свою позицію і проголосувати за той чи інший проект можна буде онлайн.

Загалом попередні підготовчі роботи триватимуть близько 2 місяців. Сама ж реконструкція в часі не обмежується.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x