Секрети виготовлення віскі Chivas Regal

Секрети виготовлення віскі Chivas Regal

Якісний елітний алкоголь допоможе зробити вечірку яскравішою, а дружні посиденьки цікавішими. Поціновувачі добірних напоїв, які мають багатовікову історію, навряд чи відмовляться від склянки шотландського віскі Chivas Regal. Воно славиться своїми димними нотками та м’яким смаком. А все завдяки збереженню стародавніх технологій, використанню відбірних зернових і солодових спиртів.

 

Технологія виробництва

 

Віскі Chivas Regal має статус легендарного напою, адже його історія сягає XX століття. Двоє братів, Джеймс і Джон Чіваси, відкрили невелику сімейну крамницю, де продавали місцевий алкоголь. Згодом вони вирішили створити власний сорт алкоголю. Експерименти з рецептурою принесли шалений успіх. Про виробника дізналися за межами регіону. Напої бренду Чівас Рігал стали постачати до королівської родини. Згодом компанія отримала орден від монарха Едуарда VII. У XXI столітті торговельна марка продовжує випускати автентичні алкогольні напої, відомі далеко за межами Шотландії. Українці також можуть знайти оригінальне віскі Chivas на сайті Maudau з доставленням по території країни. Популярність напою спричинена його бездоганною якістю та оригінальним смаком. Така особливість великою мірою зумовлена суворим дотриманням технологій виробництва:

1. Використання ячмінного солоду, вирощеного місцевими фермерами. Процес пророщування зерна відбувається на заводі. Отриманий солод перевозять на винокурню Strathisla.

2. Пророщене зерно перетворюють на муку. Додаючи джерельну воду в отримане борошно, створюється зернове пюре. З нього отримують сусло (прозору рідину) та відправляють на ферментацію.

3. Процес бродіння проходить у дерев’яних діжках. Виробник відмовився від використання металевих резервуарів, завдяки чому напій отримує справжні деревні нотки.

4. Після 48-годинної ферментації відбувається процес перегонки рідини для отримання спирту. Щоб приготувати напій високої міцності, конденсацію проводять декілька разів.

 

Віскі витримується в діжках з різного виду дерева. А на фінальному етапі купажист змішує спирти, щоб отримати неповторну смакову композицію. Найкращі сорти Chivas Regal можна знайти на сайті Maudau.

 

Як смакувати віскі

 

Чівас Рігал належить до міцного алкоголю, де спиртова частка в середньому становить 40%. Деякі люди не можуть вживати чисте віскі. Поєднання з безалкогольними напоями допомагає пом’якшити його смак. Найчастіше у Chivas Regal доливають яблучний сік, імбирний ель чи содову. Класичним варіантом подачі вважається додавання льоду в склянку. У разі змішування з невеликою кількістю води віскі краще розкриває аромат та смакові властивості. «Правильні» закуски також допомагають відчути його пряні нотки. Камамбер, сир брі, горгондзола чудово поєднуються з елітним алкоголем. Людям, які не вживають молокопродукти, варто подавати до столу чорний шоколад, мигдаль, волоські горіхи.

 

Надмірне споживання алкоголю може бути шкідливим для вашого здоров’я!

 

*партнерський матеріал

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x