У Черкасах перевірили готовність обласної мобільної групи

У Черкасах перевірили готовність обласної мобільної групи

Учора на території спортивно-оздоровчого комплексу Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля було проведено огляд сил і засобів мобільної групи реагування, спеціалізованих служб цивільного захисту області, щодо готовності до дій за призначенням у зимовий період. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Як відомо, такі мобільні групи створені для оперативного професійного реагування і надання невідкладної допомоги під час масштабних надзвичайних ситуацій техногенного або метеорологічного характеру, аварій на підприємствах та в місцях можливих терористичних актів.

Обласна мобільна група розгортається на місці ліквідації наслідків надзвичайної ситуації за умов проведення тривалих робіт. Наявність в її складі пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС, а також служб взаємодії: фахівців служби охорони громадського порядку, медичної служби, аварійних бригад служби електропостачання, теплопостачання, водопостачання, газопостачання та автомобільних доріг дозволяє підвищити рівень оперативного реагування на будь які надзвичайні ситуації.

Як відомо 8 грудня в обласній державній адміністрації відбулось засідання обласної комісії техногенно-екологічної безпеки на якому було поставлено питання щодо підготовки та перевірки готовності обласної та регіональних мобільних груп здатних оперативно реагувати на надзвичайні події притаманні зимовому періоду.

Саме для перевірки готовності та можливостей відповідних підрозділів Управління, які відповідають за створення таких умов, на території Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Управлінням ДСНС було розгорнуто пересувний пункт управління та спеціальний пункт життєзабезпечення.

Оглянувши наметове містечко та площадку із пожежною та спеціальною технікою, заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Коваль зазначив, – \”Як свідчить статистика, ризик виникнення в області надзвичайних ситуацій залишається достатньо високим. Водночас, як показує досвід інших регіонів ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій може зайняти багато часу. Для проведення ефективних робіт на місці надзвичайних подій і фахівці ДСНС і представники інших аварійно-рятувальних служб повинні мати не лише необхідне обладнання та спорядження, а й за необхідності відповідні умови для відновлення сил\”.

У свою чергу, заступник начальника Управління ДСНС у Черкаській області Вячеслав Перевізник підкреслив:
– У сучасних умовах пересувний пункт управління, для керування ліквідацією надзвичайної ситуації буде розгорнутий безпосередньо на місці події. Цей своєрідний «польовий штаб» за будь яких погодних умов повинен забезпечити повноцінну діяльність рятувальників та інших учасників відновлювальних робіт в автономному режимі.

Оглядаючи наметове містечко, особливу увагу запрошені приділили огляду техніки, яка відповідає за обробітку і аналітичний моніторинг ситуації, а також різноманітним засобам зв\’язку.

Також під час огляду була перевірена готовність спеціальної та інженерної техніки та обладнання ДСНС, інституту пожежної безпеки, медицини катастроф, аварійних бригад відповідних комунальних служб, Обленерго, Черкасигаз, Черкасиводоканал, Теплокомуненерго, обласного осередку Товариства Червоного Хреста, служби дорожнього забезпечення, будівельників, сили яких входять до складу і обласної мобільної групи.

Після огляду обласної мобільної групи, вже у найближчий час будуть проведені перевірки готовності до дій за призначенням аналогічних районних мобільних груп.
Всього, до складу обласної оперативної мобільної групи реагування на надзвичайні ситуації входять 321 боєць особового складу служб цивільного захисту області та 177 одиниць техніки.

З метою організації заходів оперативного реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру в області створено 24 такі мобільні групи оперативного реагування.

Загальна чисельність техніки мобільних груп оперативного реагування складає – 341 одиниця, особового складу – 772 особи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x