В Уманському виші обговорювали перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства

В Уманському виші обговорювали перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства

В Уманському національному університеті садівництва відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства», присвячена 90-річчю від Дня народження доктора сільськогосподарських наук, професора Василя Івановича Білоуса. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманському НУС.

На конференції обговорювались актуальні питання щодо сталого розвитку лісового і садово-паркового господарства за такими напрямками: лісове господарство, садово-паркове господарство, біологія, екологія.
У цей пам’ятний день на конференції були присутні найближчі люди Василя Білоуса: дочка Оксана Білоус, онуки Ганна та Антон Пастушенки, двоюрідний брат Віктор Поліщук.

В Уманському виші обговорювали перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства

З вітальним словом до учасників і гостей конференції звернувся проректор з наукової та інноваційної діяльності, доктор сільськогосподарських наук, професор Віктор Карпенко, який відзначив значимість особистості вченого для науки та подякував завідувачу кафедри лісового господарства Володимиру Шлапаку за традиційне проведення наукових конференцій, присвячених знаним науковцям.

З життєвим та науковим шляхом Василя Білоуса у своїй доповіді «Василь Іванович Білоус: сторінки життя та діяльності науковця і педагога» учасників конференції ознайомила викладач кафедри лісового господарства Світлана Адаменко.
З подякою та щирими словами про батька виступила дочка видатного вченого Оксана Пастушенко, яка розповіла про наукову діяльність та нелегку долю Василя Білоуса, поділилася приємними спогадами з дитинства та згадкою про останні дні найдорожчої для неї людини. Також з теплими словами про відомого професора виступив доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри бджільництва НУБіПУ Віктор Поліщу розповівши про життєвий та науковий шлях видатного науковця і рідної для нього людини.
За результатами конференції був опублікований окремий збірник, до якого увійшло 60 наукових статей.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x