Залишилось 12 робочих днів для заміни РРО

ГУ ДФС у Черкаській області нагадує підприємцям, що термін використання РРО, які не створюють контрольну стрічку в електронній формі – до 1 січня 2016 року.

До цього часу вони мають вивести з експлуатації РРО, які не створюють контрольну стрічку в електронній формі та не забезпечують подання по електронних каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків та забезпечити проведення з 1 січня 2016 року розрахунки виключно з використанням реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі. «Нова Доба» про це дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Вказане передбачено Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи», згідно якого внесено зміни до Податкового кодексу України і, зокрема, Закону України від 6 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Так, відповідно до п. 8 розділу II «Прикінцеві положення» Закону №265/95-ВР з 1 січня поточного року первинна реєстрація проводиться лише реєстраторів розрахункових операцій, які створюють контрольну стрічку в електронній формі, та електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг), реєстраторів розрахункових операцій з купівлі-продажу іноземної валюти.

Водночас було дозволено на рік використовувати електронні контрольно-касові апарати, введені в експлуатацію до 1 січня 2015 року, що створюють контрольну стрічку в друкованому вигляді та подають до органів ДФС України по дротових або бездротових каналах зв’язку тільки інформацію про обсяг розрахункових операцій. Наданий підприємцям для доопрацювання та заміни техніки термін спливає через 12 робочих днів.

За підрахунками відділу контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок 1771 реєстратор розрахункових операцій, який використовується в області при проведенні розрахунків, не створює контрольну стрічку в електронній формі та не забезпечує подання по електронних каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Також з 1 січня 2016 року зобов’язані при провадженні своєї господарської діяльності розпочати застосування РРО платники єдиного податку ІІ групи (фізичні особи-підприємці) у разі перевищення обсягу доходу 1 млн. грн. у 2015 році незалежно від місяця, у якому відбулося таке перевищення.

Загалом на Черкащині при проведенні розрахункових операцій використовується 6275 РРО.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x