Працівниць черкаської інспекції захисту прав споживачів спіймали на хабарництві

Працівниць черкаської інспекції захисту прав споживачів спіймали на хабарництві

За скасування рішення про накладання штрафних санкцій завідувач сектору та головний спеціаліст інспекції захисту прав споживачів у Черкаській області вимагали від підприємців неправомірну вигоду. Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ), слідства Національної поліції, УСБУ та прокуратури Черкаської області затримали чиновниць у службовому кабінеті. Про це «Новій Добі» повідомляє ГУ НП у Черкаській області.

При перевірці інформації щодо злочинних дій службових осіб обласної Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, працівники УЗЕ встановили, що посадовці установи вимагають від підприємців 4 тисячі гривень неправомірної вигоди.

За даним фактом СУ ГУНП в Черкаській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

12 лютого під час візиту останнього їхнього «клієнта» працівники Управління захисту економіки (УЗЕ), слідства Національної поліції, УСБУ та прокуратури Черкаської області затримали двох здирниць у службовому кабінеті.

Протягом години правоохоронці задокументували 3 факти отримання чиновницями хабарів від підприємців. Всіх бізнесменів «приймали» у службовому кабінеті.

За скасування рішення про накладання штрафних санкцій завідувач сектору та головний спеціаліст інспекції захисту прав споживачів отримали від підприємців 11,4 тисячі гривень хабара.

Усі видані ними рішення датовані 18.02.2016.

На даний час вирішується питання щодо обрання зловмисницям міри запобіжного заходу.

Затриманим посадовцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x