Нове обладнання для трьох районних лікарень закуплять за рахунок Японії

Нове обладнання для трьох районних лікарень закуплять за рахунок Японії

Уряд Японії надав 5,3 млн. грн. грантової допомоги на закупівлю медичного обладнання для трьох районних лікарень Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася від Департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА

15 березня цього року в Києві за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні пана Шігекі Сумі, у рамках реалізації програми безвідплатної фінансової допомоги «Кусаноне» Уряду Японії, відбулася урочиста церемонія підписання грантових угод про реалізацію проектів щодо покращення надання медичних послуг шляхом закупівлі медичного обладнання в Жашківську та Катеринопільську центральні районні лікарні.

Відповідно до підписаних угод Уряд Японії надасть Жашківській ЦРЛ 1,9 млн. грн. грантової допомоги для придбання апарату ультразвукової діагностики та фіброгастродуодендоскопа, а Катеринопільська ЦРЛ отримає 1,5 млн. грн. для придбання апарату ультразвукової діагностики.

Нагадаємо, що нещодавно Лисянська ЦРЛ також виграла грант у рамках програми «Кусаноне» на закупівлю медичного обладнання загальною вартістю майже 2 млн. грн. Важливо, що цього року Уряд Японії вже надав Черкаській області 5,3 млн. грн. грантової допомоги на реалізацію проектів у сфері охорони здоров’я.

На сьогодні ні для кого не є новиною, що в районних лікарнях та медичних закладах нашої країни не вистачає потрібного медичного обладнання. У більшості лікарень медики користуються дуже застарілими приладами, що залишились ще з часів Радянського Союзу, та вже ледве-ледве виконують свої функції.

Зважаючи на це, технічне переоснащення, а саме закупівля сучасного медичного обладнання в заклади охорони здоров’я суттєво впливає на якісне надання медичних послуг населенню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x