Чорнобаївська громада знову зарибнила річку

Чорнобаївська громада знову зарибнила річку

29 та 30 березня чорнобаївську та савківську водойми знову зариблено мальком.
Першого дня у річку випущено 1640 кг понад 340-грамового білого амура, придбаного за 82 тис. грн., які виділили депутати селищної ради на останній сесії.
Наступного дня місцеві активісти та члени громадського об’єднання рибалок-любителів «Відродження» запустили у водойму майже 300-грамового малька товстолоба, закупленого на близько 20 тис. грн., що були зібрані членами ГО «Відродження».

Зарибок, який рибалки привезли власним транспортом з Іркліївського риборозплідника, розселили у кількох місцях водойм в Чорнобаї та Савківці.
Як повідомив голова ГО «Відродження» Віталій Труш, короп, амур і товстолоб, яких запускали минулого року, у річці Ірклій прижилися, перезимували нормально, виросли з 800 г до 1,5 кг і в наступному році будуть нереститися.

Чорнобаївська громада знову зарибнила річку
Чорнобаївська громада знову зарибнила річку
Чорнобаївська громада знову зарибнила річку

– Рибі, яку запустили цього року в кінці березня, потрібен час для природного відтворення і очистки річки. Спеціально запустили білого амура, бо це травоїдна риба, яка добре чистить водойму. Звертаючись до рибалок, хочу попросити дбайливо ставитися до природних багатств нашої єдиної в районі річки. Якщо ж ви впіймали на вудку (не забувайте: сітки, ятері – категорично заборонені) коропа, амура, товстолоба – відпускайте. Дайте їм підрости і віднереститися. Почекайте, вже наступного року їх можна буде ловити. А зараз всі рибалки зможуть порадувати себе прекрасною ловлею карася, щуки, окуня, плотви, краснопірки. Рибальте. Але, – наголосив Віталій Труш, – не порушуючи правил любительського і спортивного лову.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x