У Черкасах відзначили день народження школи «сімейного типу»

У Черкасах відзначили день народження школи «сімейного типу»

Цього тижня комунальний заклад «Черкаська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат I–III ступенів Черкаської обласної ради» відсвяткувала свій День народження. Зі святом навчальний заклад привітали працівники служби у справах дітей Черкаської міської ради. Про це \”Нова Доба\” дізналася в Черкаській міській раді.

– У нашому місті ставлення до цього закладу неоднозначне. Інколи дітей навіть лякають: «Будеш погано вчитись – підеш в 16-ту школу». Насправді, такі розмови насамперед виникають від нашої необізнаності щодо діяльності зазначеного закладу, – зазначає завідувач сектору попередження бездоглядності дітей відділу захисту прав дітей служби у справах дітей Анжеліка Добровольська. – Адже ця школа дала путівку в життя тисячам дітей з усієї Черкаської області, які через вади здоров’я не можуть навчатись в загальноосвітній школі, але вони можуть і мають право стати гідними громадянами своєї країни. В закладі дітей виховують ввічливими, добрими та працелюбними.

Випускники школи навчаються в професійно-технічних закладах міста і області.

Щодня учні школи мають уроки праці, на яких майструють різноманітні поробки. В цей святковий день кращі свої роботи продавали на благочинному ярмарку. Крім вміння майструвати, учні школи мають багато талантів і багато з них є справжніми артистами. Концерт, влаштований учнями школи, – майже професійний і дуже душевний.

Після концерту діти «розібрали» по класам гостей – давніх друзів школи – чемпіона світу з самбо В’ячеслава Василенка, кіборга Віктора Черниша представників «Черкасиводоканалу», «Vodafon», спортивного клубу «Грізлі», служби у справах дітей та продовжили спілкування, пригощаючи їх караваєм, який виготовили кухарі школи.

У служби у справах дітей Черкаської міської ради склались тісні стосунки зі школою.

– Ми вдячні закладу за кожну дитину, не втрачену для суспільства, і вважаємо, що суспільству необхідно дорослішати, знати та поважати заклад, роботою якого ми пишаємось. Коли в родині народилась дитина, якій потрібна спеціальна допомога для розвитку, то за такою допомогою потрібно звертатись до професіоналів, як це робиться в цивілізованому світі! І дуже добре,що в нашому місті є такі професіонали та така школа «сімейного типу», – зауважує Анжеліка Добровольська.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x