В уманській міськраді обговорили криміногенну ситуацію

В уманській міськраді обговорили криміногенну ситуацію

Про криміногенну ситуацію в місті, взаємодію правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та громадськості говорили на розширеній нараді у міській раді Умані. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби міськвиконкому Умані.

У нараді взяли участь представники Уманського відділу поліції, місцевої прокуратури, міськрайонного відділу УСБУ, депутати міської ради, члени виконкому, підприємці, керівники структурних підрозділів міської ради, навчально-виховних закладів, громадських організацій, учасники АТО, журналісти.

З метою покращення криміногенної ситуації в Умані вже встановлено 20 відеокамер, які охоплюють в основному центральну частину міста. Відеокамери виведені на пульт чергової частини поліції. Правоохоронці в режимі онлайн можуть спостерігати за тим, що відбувається в місті, й оперативно реагувати в разі потреби. У найближчих планах міської влади встановлення ще 80 таких камер. Розглядається можливість оснащення відеокамерами і територій навчальних закладів.

Відеоспостереження, освітлення місць масового скупчення людей, співпраця з правоохоронцями, допомога і підтримка громадськості – всі ці заходи в комплексі зможуть забезпечити порядок на вулицях міста та безпечне проживання уманчан, переконаний міський голова Олександр Цебрій. На підтвердження своїх слів міський голова запропонував створити громадське формування, яке б допомагало правоохоронцям наводити лад в місті.

Свої пропозиції щодо створення такої організації висловили представники Уманського відділу поліції, Громадської ради при виконкомі та Галузевої ради підприємців.

За підсумками наради міський голова Олександр Цебрій дав доручення створити робочу групу з числа депутатів міської ради, членів виконкому, представників правоохоронних органів, підприємців та громадськості з метою розробки загальноміської програми «Безпечне місто» та вивчення можливості створення громадського формування з охорони громадського порядку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x