У профорієнтаційних заходах на Черкащині взяли участь 1 500 випускників шкіл

У профорієнтаційних заходах на Черкащині взяли участь 1 500 випускників шкіл

Протягом весни цього року Драбівським, Катеринопільським, Тальнівським, Христинівським, Черкаським та Чорнобаївським районними центрами зайнятості проведено профорієнтаційну акцію «Випускник – 2016», в якій взяли участь понад 1 500 осіб. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському ОЦЗ.

Випускники 9-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів ознайомилися з послугами, що надаються службою зайнятості, отримали інформацію про стан ринку праці, потребу підприємств, організацій і установ регіону у кваліфікованих кадрах, можливості подальшого працевлаштування. Також випускники шкіл мали можливість поспілкуватися з представниками навчальних закладів, дізнатися про умови вступу до навчальних закладів, які готують кваліфікованих працівників за різними напрямками, їх матеріально-технічним забезпеченням тощо.

На думку педагогічних працівників та батьків учнів, проведення таких профорієнтаційних заходів сприяє формуванню у школярів реалістичних уявлень про ринок праці, усвідомлених дій щодо майбутнього професійного навчання та працевлаштування. Фахівці центрів зайнятості допомагають учням краще пізнати себе, свої особливості, надають уявлення про різні сфери діяльності, світ професій, допомагають професійно самовизначитися та навчають вмінню співставляти свої можливості з вимогами професійної діяльності, сприяючи, таким чином, подальшій професійній самореалізації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x