Герої «Лускунчика» ожили на сцені концертного залу дитячої музичної школи №1

Герої «Лускунчика» ожили на сцені концертного залу дитячої музичної школи №1

У рамках роботи «Дитячої філармонії» Дитячої музичної школи № 1 ім. М.В.Лисенка та відповідно річному плану роботи фортепіанного відділу школи під керівництвом Олени Таран учнівський і викладацький колектив фортепіанного відділу здійснив постановку літературно-музичної композиції відомої казки Ернста Теодора Амадея Гофмана на музику балету Петра Чайковського «Лускунчик». Ведучою та автором ідеї стала викладач школи Леся Рябоконь. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі міськвиконкому.На основі скороченої редакції твору в композицію ввійшли двадцять фортепіанних п’єс у виконанні юних піаністів та викладачів, звучала балетна музика, яка з дитинства знайома багатьом.

Заповнена глядацька зала, що гаряче підтримувала артистів, складалася з малечі та дорослих, учнів ДМШ №1, викладачів та гостей школи.
– Балет «Лускунчик» Петра Чайковського – один із найпопулярніших у світі балетів. Ця дивовижна різдвяна казка про чарівний світ дитячих мрій дарує маленьким і дорослим глядачам незабутні відчуття краси і свята, – розповіла директор школи Юлія Темченко.

Наприкінці казки ведуча постановки Леся Рябоконь перевірила кмітливість та музичну пам\’ять слухачів, провівши невеличку вікторину. Переможці отримали призи – диски з записом 3-х різних мультиплікаційних постановок казки «Лускунчик». По завершенню дійства всі учасники постановки отримали пам’ятні подарунки.

– Вистава стала справжнім музичним святом, яке ще раз довело виконавську майстерність учнів та високу професійність викладачів нашої школи, – наголосила директор школи Юлія Темченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x