На 10% збільшилося виробництво м’яса в сільськогосподарських підприємствах області

На 10% збільшилося виробництво м’яса в сільськогосподарських підприємствах області

За загальним обсягом виробництва продукції сільського господарства та в середньому на одну особу Черкащина займає друге місце серед областей України. За розрахунковими даними обсяг продукції сільського господарства (у постійних цінах 2010р.) в усіх категоріях господарств за січень–червень 2016р. проти січня–червня 2015р. скоротився на 0,7%, у тому числі у сільськогосподарських підприємствах зріс на 0,4%.
Під урожай 2016 р. сільськогосподарські культури посіяно на площі 1193,2 тис га, з них у сільськогосподарських підприємствах – 950,2 тис га (80% до загальної плоші), у господарствах населення – 243 тис га (20%). «Нова Доба» про це дізналася в ГУ статистики в Черкаській області.

Черкащина вносить вагомий вклад у виробництво тваринницької продукції України оскільки за обсягом виробництва м’яса займає 2 місце, молока – 7, яєць – 11.
У сільськогосподарських підприємствах збільшилось виробництво м’яса на 10%, молока – на 2%, а яєць зменшилось майже вдвічі.
Надій молока від однієї корови зріс на 3%, і становить 3178 кг і займає 4 місце серед регіонів України.
Несучість курей-несучок становить 129 шт, що на 3 шт більше ніж в середньому по Україні.

Обсяг вирощування худоби та птиці збільшився на 3%, що зумовлено зростанням обсягів вирощування великої рогатої худоби, свиней та птиці – на 3%. Відношення обсягів вирощування до обсягів реалізації тварин на забій становило 97% (у січні–червні 2015р. – 104%). Середньодобові прирости великої рогатої худоби на вирощуванні, відгодівлі та нагулі в січні–червні 2016р. проти січня–червня 2015р. зросли на 5 г, свиней – на 15 г і становили, відповідно, 591 г та 410 г (проти 526 та 496 г по Україні).
Частка господарств населення у загальному виробництві становила 9% м’яса, 43% молока і 52% яєць.
Станом на 1 липня 2016 р. поголів’я великої рогатої худоби у господарствах усіх категорій порівняно з 1 липня 2015р. скоротилось на 1% і становить 206,1 тис голів, корів – на 4% (89,5 тис голів), свиней – на 5% (408,8 тис голів), овець і кіз – на 9% (51,1 тис голів), птиці всіх видів – на 2% (25,7 млн голів).
У господарствах населення утримувалося 37% загальної чисельності поголів’я великої рогатої худоби, у тому числі 46% корів, 46% свиней, 92% овець і кіз, 29% птиці всіх видів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x