«Черкаські Мавпи» почали підготовку до сезону

«Черкаські Мавпи» почали підготовку до сезону

На свіжому повітрі та з гарним настроєм. Саме так стартував перший тренувальний збір «Черкаських Мавп». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби БК «Черкаські Мавпи».

Традиційно – перші тренування «Мавпи» проводять на відкритому повітрі! У місцевому парку команда провела двогодинне тренування. Головна мета перших занять – перевірити рівень фізичних кондицій баскетболістів. Керує процесом тренер із фізичної підготовки, Сергій Загоруй. На цьому етапі гравці виконують великий обсяг роботи – бігають кроси, виконують ряд навантажень спрямованих на загальний рівень фізичної підготовки.

Максим Міхельсон, головний тренер БК «Черкаські Мавпи»:
«Розпочали перший збір. Протягом трьох тижнів працюватимемо переважно на відкритому повітрі та в тренажерному залі. Зараз дивимося, хто в якому фізичному стані. Зрозуміло, що головне завдання – закласти базу фізичної підготовки. Щоб до сезону команда підійшла у хорошій формі. Атмосфера – бойова. І тренери, і гравці – всі дуже скучили за сезоном».

Кількагодинне тренування шість днів на тиждень. У режимі нон-стоп «Черкаські Мавпи» працюватимуть щонайменше три тижні. Силові тренування чергуватимуть з кардіонавантаженнями та аеробною роботою.

Сергій Загоруй, тренер з фізпідготовки:
«Головне зараз – добре увійти в роботу і швидкими темпами привести кондиції гравців до одного рівня. На цьому етапі працюватимемо на вулиці, поки дозволятиме погода. Комбінуватимемо тренування з тренажерним залом. Важливий аспект – робота на піску. У такому режимі готуватимемося три тижні».

Підготовку до нового сезону почали 15 баскетболістів. Відсутні лиш травмований Андрій Шаламов та Дмитро Скапінцев, який нещодавно повернувся з чемпіонату Європи. 18-річному центровому тренери дали невеликий «карт-бланш» на відпочинок. Натомість до команди після річної перерви повернулися Андрій Кальніченко та Ігор Чумаков.

Андрій Кальніченко, гравець БК «Черкаські Мавпи»:
«Дуже приємно повертатися до Черкас. Повертатися у команду, в якій на тебе чекали. Тому враження від цієї зустрічі тільки найкращі. Протягом усього минулого сезону я ретельно слідкував за «Черкаськими Мавпами», за чемпіонатом, постійно спілкувався з тренером. Вже чекаю на новий сезон. Очікую, що чемпіонат буде рівний. Знаю, що є чимало сильних команд – повернулися «Дніпро» та «Будівельник», це дуже сильні команди. Тому сезон має бути цікавим».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x